nlc.hu
Szabadidő
Nyitott lovardák

Nyitott lovardák

Ha szeretsz lovagolni, akkor azért. Ha még nem próbáltad, akkor itt a remek alkalom. Nemcsak ingyenes lovaglási lehetõséget, de számos egyéb programot is biztosítanak a szervezõk.





2005. április közepétől a nyári szünet kezdetéig tartó időszakban a Magyar Turisztikai Egyesület lovas tagozata Nyitott lovardák névvel programsorozatot szervez.

A program lényege, hogy a résztvevő lovardákban, előre meghirdetett időpontokban, ingyenes lovaglási lehetőséget biztosítanak, illetve egyéb lovas és szabadidős programokat szerveznek az odalátogatók számára. A létesítményekben tehát nem csupán lóra vagy kocsira ültetik a vendégeket, hanem bemutatják az istállókat, lovakat, ismertetik a biztonságos lovaglás szabályait is.

A program célja, hogy a lehető legtöbb érdeklődő megismerhesse a lovakat, a lovaglás szépségeit, és ezáltal növekedjen a hazai lovasok száma, divatosabbá váljanak a lovassportok, de legalább is javuljon azok általános megítélése.
 







A megrendezés időpontjai

A programban részt vevő lovardák a megjelölt időszakon belül választottak ki napokat, fél napokat, hétvégéket, amikor megnyitják kapuikat az érdeklődők előtt.

A lovasoktatáson, lovasprogramokon és bemutatókon való részvétel a nyílt napok alkalmával ingyenes, de a programokra előzetes bejelentkezés szükséges!

Információ a programokról

Minden lovardában lesz lovaglási lehetőség, illetve szóbeli tájékoztatás a létesítményről, lovakról, szerszámozásról, stb. A további programok létesítményenként változnak, a fogadó helyszín adottságainak megfelelően. Az időpontokat, helyszíneket az esemény honlapján nézhetjük meg, ahol regisztrációs lehetőséget is biztosítanak az érdeklődők számára. Itt a programok teljes listáján túl az egyes eseményekről is részletes információt szerezhetnek az érdeklődők – időpont, helyszín, megközelíthetőség, pontos programkiírás, étkezési és szálláslehetőségek, jelentkezés.

Programok helyszín szerint bontva »

Az esemény honlapja »








A következő programokon vehetünk részt:
Elméleti oktatás, tájékoztatás
Lovak és az istálló/létesítmény bemutatása
Tájékoztató a lovakról, lóápolásról, szerszámozásról
Fogatolási technikák bemutatása

Lovasoktatás (kezdőknek és haladóknak tudásszintjük szerint)
Futószáras oktatás
Osztálylovaglás – lovaglás karámban
Tereplovaglás
Pónilovaglás

Kocsizás
Lovas bemutatók
Nyílt ugró/díjlovas edzések
Lovas íjászat

Kapcsolódó fórum:

Lovaglás »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top