nlc.hu
Szabadidő
Dísznövény Szakkiállítás és Vásár

Dísznövény Szakkiállítás és Vásár

Idén tavasszal ismét megnyitja kapuit a Budai Arborétum impozáns kertje, ahol egynyári és évelõ virágtermesztõk, kertészeti árudák, díszfaiskolák, gyógy-, és fûszernövény-termesztõk várják az érdeklõdõket.

A különleges, egyedi és ritka növények kedvelőit bonsai-, orchidea– és kaktuszkiállítás, a szakma iránt komolyabban érdeklődőket pedig szaktanácsadás és az egyetem Dísztermében zajló szakmai konferenciák, előadások és bemutatók várják.

Az előadások mellett színpompás virágkiállítás készül cserepes dísznövények, díszfák és orchideák bemutatásával. Idén elsőként a díszteremben, virágkörnyezetben működő Mozart teaszalon is várja a vendégeket.

A kiállított növényeken kívül vásárolhatunk még kerti bútorokat, kertészeti munkaeszközöket, munkagépeket, műanyag és kerámia virágtartókat, kerti burkolóköveket, fűmagokat, virághagymákat, vetőmagokat és földkeverékeket is.







A Mesterek utcájában valódi kézműves termékek, fajátékok, kerámiák, egyedi ékszerek, növényi alapú szappanok, népművészeti ingek, blúzok és számos újdonság is várja a vásárlókat. 

Idén a Reformudvar kiállítói palettája színesíti rendezvényt, ahol bioélelmiszerek, gyógy- és fűszernövények, növényi alapú termékek, étrendkiegészítők és méz-fajtabemutató várja az egészséges táplálkozás híveit.

A reformélelmiszerek mellett speciális grill, vaslapon sült különlegességek, kemencében sütött lángos, kürtőskalács és egyedi, szatmárcsekei ízek is várják a séta közben megéhezett vendégeket.





A Felső Arborétum népszerű Mesekertje ismét várja a gyermekeket: itt gyakorlott szakemberek segítségével kertészkedhetnek, játszhatnak a kicsik. Az egyetem hallgatói vezette Arborétumi séták során pedig tavaszi virágokat, gyógy-, és fűszernövényeket és növényritkaságokat ismerhetnek meg a gyermekek.

Időpont: 2005. április 22-23-24.

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem Budai Arborétuma (volt Kertészeti Egyetem), Bp. XI. Villányi út 29-43.

Nyitvatartás: 9.00-19.00 (pénztárzárás: 18.00)

Belépőjegyek:
• felnőtt jegy 700 Ft
• kedvezményes jegy (diák és nyugdíjas) 500 Ft
• családi jegy (2 felnőtt + 2-5 gyermek) 2 000 Ft

Közlekedés: 4, 6, 18, 19, 41, 47, 49, 61 villamos Móricz Zsigmond körtér felől, a Villányi úton keresztül. A 27 busz első megállója az I. főpénztár, a második megállója a II. főpénztár.

További információk a rendezvény honlapján »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top