nlc.hu
Szabadidő
A szívünkben titokban

A szívünkben titokban

A szívünkben bizony titokban ezeregy nagy titok van. Köztük az is, hogy itt a szerkesztõségben mindenki nagyon kedveli a Hot Jazz Band muzsikáját. Ez az a zene, amelyik igencsak jókedvre derít minket, és reméljük, titeket is!





A 20-as, 30-as évek az igazi swing és a békebeli dzsessz évtizede volt. Ezt játszották a szesztilalom idején a chicagói zugkocsmákban, ahol bögréből mérték a zugpiát, és ezt nyomták a pesti éjszakában is. Akkoriban még Josephine Baker banánszoknyájáról szóltak a bulvárhírek, és minden olyan derűsnek és egyszerűenk tűnt. Legalábbis innen nézve.

Az viszont tagadhatatlan, hogy ez a fajta zene az, ami közel hozza egymáshoz az időseket és a fiatalokat, és ez az igényes muzsika azonnal jókedvet és könnyedséget ad a hallgatóságnak. Csoda-e hogy a haza képviselője, a Hot Jazz Band olyannyira népszerű?






Tudod-e: hogy az együttes 1945 után az első magyar jazz-zenekar, amely vállalta a két háború közti népszerű magyar dallamok, jazz-melódiák repertoárra tűzését? Ehhez tartozik, hogy a mű megszületése után csaknem 70 évvel ez az első jazz-zenekar, amely lemezre játszotta Szomorú Vasárnap (Gloomy Sunday) című, máig az egyetlen magyar – Seress Rezső által írt – világslágert.
Az együttes idén ünnepli huszadik születésnapját. Előadásukban a szórakoztató zene egyesül a magas szintű virtuozitással. Nagyfokú stílushűségre törekszenek, mely a sármos énekmodorban szintén érzékelhető. Nem véletlenül nyernek meg tehát szinte minden nemzetközi versenyt, ahová csak beteszik a lábukat. A hazai elismerések közül magukénak tudhatják az EMeRTOn díjat és a Líra-díjat. Sőt énekesük, az együttes vezetője, Bényei Tamás 2002-ben EMeRTON díjas énekes is lett.

Legutóbbi lemezük Flyin’ To Sacramento címmel jelent meg. 


Az együttes honlapja»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top