Szabadidő

Budapesti programok Gyermeknapra

A gyermeknap a közös családi élményeket gyarapítja évrõl évre. Most sem kell mást tennünk, csak fogjuk kézen a csemetéket május utolsó vasárnapján, és játsszunk együtt úgy, ahogyan máskor talán nem futja az idõbõl.





A mai óvodások és kisiskolások ugyanolyan izgatottan várják ezt a hétvégét minden évben, ahogyan mi vártuk a nyolcvanas évek tavaszain.

Pénteken délelőtt már gyanús volt, vajon miért maradhatunk a tízórai szünet után az iskola udvarán, és honnan került ide a fagylaltos kocsi? Az utolsó órák helyett kis ajándékokért vetélkedtünk, és krétával dekoráltuk az aszfaltot. Ezután jött csak a játszóházas, vattacukros hétvégi eseményözön, ahol a környék összes gyereke tágra nyílt szemmel húzta szüleit kézenfogva a látnivalók irányába.

Családi Véradó – és Gyermeknap a Margitszigeten

A Margitsziget három helyszínén – a Nagyréten, a Bringóvárnál és a Gyermektáborban – egymással szorosan összefonódó kulturális és karitatív programot kínálnak a rendezők.
A két nap alatt fellép többek között Levente Péter, Huzella Péter, a Kalamajka Bábszínház, a Ládafia Bábszínház, Béres Alexandra, Gáspár Laci, az Irigy Hónaljmirigy, Halász Judit és a Ghymes zenekar.

Egész hétvégén a Bringóvárnál véradás, ingyenes egészségügyi vizsgálatok, szűrések és tanácsadások, a Gyermektáborban Egészségvár Játékvár, Százholdas Pagony, Dörmögő Élménykert, játszó- és ugráló-várak, családi játszóházak, kvízjátékok és alkotóműhelyek várják a családokat.

A rendezvényen minden programra ingyenes a belépés.

Időpont: május 28-29.

Részletes programért kattints ide! »





Városligeti Gyermeknap


A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen immár tizenötödik alkalommal rendezi meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénysorozatát, ahol tavaly 400 000 gyermek és felnőtt vett részt.

A Mackó Zsibongóban zenés-mesés gyermekelőadások, kézműves foglalkozások, a Világzenei Színpadon népek zenéi és táncai láthatók, a KRÉTA Színpadon bohócműsort, bábelőadást, musical részleteket tekinthetünk meg.
Bemutatót tart az Országos Mentőszolgálat, a Cartoon Network sátorban videófilmek, pólófestés, kvízjátékok várják a gyerekeket.

Vasárnap koncertek lesznek a Petőfi Csarnok külső színpadán (többek között fellép Keresztes Ildikó, a Pa Dö Dő, Bon Bon, Budapest Ragtime Band, Varga Zsuzsa, Nagy Edmond). Lesz görög, ír és moldvai táncház, Nemzetek Utcája, Reneszánsz Udvar és Motoros bemutató is.
Egyedülálló program a legkisebbek számára a Babarét, ahová a totyogókat – 3 éves korig – várják szüleikkel. A fejlesztő játékok, a pelenkázó egy kis nyugalmat nyújtanak az árnyas fák alatt a gyermeknapi forgatagban.
Este 22 órakor a rendezvény tűzijátékkal zárul.

Időpont: május 28-29.

Részletes programért kattints ide! »





Minimax – Millenáris Gyermeknapi forgatag

Május 29-én 10 és 18 óra között a Millenáris Parkban Minimax kalandjáték, sárkányeregetés, a Fogadóban PlayStation2 játékzóna, Universal Moziklub és a Kenderkóc Kézműves Műhely várja a családokat.
A füvön délelőtt 11-től aprók tánca a Mészáros zenekarral, majd a Berbencés Vándorszín: A szépen szóló pelikánmadár című előadása lesz látható.
A Szabadtéri színpadon koncertekkel, bábelőadással várják az érdeklődőket a rendezők.

Időpont: május 29.

Részletes programért kattints ide! » 





Duna-parti gyerekparti

 
A Művészetek Palotája örömmel csatlakozott a Nemzeti Színház már nagy hagyományokra visszatekintő gyermeknapi programjaihoz. A színház és a kapuk közötti területen színpadok, pavilonok, sátrak várják a gyerekeket, a családokat. Lesz tréfa, móka bőven: bábműhely és selyemfestés, Kovátsműhely, azaz Kováts Kriszta felnőtteket és kicsiket egyaránt elbűvölő műsora, szabadtéri táncház és bohócparádé.

Időpont: május 29. 11.00-18.00

Bővebben a programokról »

Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban

Európa egyik legnagyobb szabadtéri vasúti múzeumában ezen a vasárnapon utazhatunk lóvasúton, kipróbálhatjuk a sínautót és a mozdonyszimulátort.
A hajtányok versenyébe nevezők a kézzel működtethető, sínen guruló járműveken tehetik próbára ügyességüket. Sok gyermek vágya is teljesülhet, vezethetnek gőzmozdonyt, melynek jutalma a „tiszteletbeli mozdonyvezető” oklevél.
Gyermeknap alkalmából 14 éves korig ingyenes a belépés.







Kisvonatok közlekednek:
Bp. Nyugati pályaudvar – Vasúttörténeti Park: 9.45, 10.45, 13.45, 15.45 Vasúttörténeti Park – Bp. Nyugati pályaudvar: 13.13, 15.13, 17.13

Időpont: május 29.

Részletes program » 

Gyermeknap a Gyermekvasúton

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút idén is remek programokkal lepi meg kis utasait. Alkotóház működik majd a Szépjuhászné állomáson, a Hűvösvölgynél pedig zenés-táncos műsorokat rendeznek. A Gyermeknap alkalmából a vonatok rendkívüli, sűrített menetrend szerint közlekednek.

Időpont: május 29.

További információk »


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top