nlc.hu
Szabadidő
Szenvedélyek Napja

Szenvedélyek Napja

Az évek óta sok érdeklõdõt vonzó rendezvény az idén a függõségekkel kapcsolatos prevencióra helyezi a hangsúlyt. Az ingyenes rendezvénynek a Corvin Budapest Filmpalota és a Kultiplex Mûvelõdési Ház ad otthont.




„A pozitív önkép, saját személyiségünk becsbentartása, a mindennapok szépségeinek tudatos felfedezése és átélése az egyik leghatékonyabb eszköze a szenvedélybetegségek megelőzésének” – sok hasznos gondolat mellett ez a vezérfonala az idei, időrendben 7. Szenvedélyek Napjának

Az évek óta sok érdeklődőt vonzó rendezvény az idén a függőségekkel kapcsolatos prevencióra helyezi a hangsúlyt. „Az élet szépségei a drogokkal szemben” című előadássorozat arra kíván rámutatni, hogy akkor nem válunk a szenvedélyek rabjává, ha megtaláljuk a „szenvedélyektől szabad” élet szépségeit.

Ehhez a gondolatkörhöz kapcsolódik néhány film is a mozitermekben vetített fikciós- és dokumentumfilm közül.

Mindemellett természetesen az idei rendezvény is átfogó és részletes képet kíván adni a szenvedélybetegségek minden lehetséges előfordulási formájáról: a kevésbé ismert szexfüggőségtől kezdve a játék- és shopping-függőségen át és a közismert drog– és alkoholfüggőségen keresztül a kényszeres evésig.






Részletesen lesz szó egy, a szenvedélybetegségek között „fiatal”-nak számító jelenségről is, a sportmániáról. Ehhez kapcsolódóan a XXI. századi nőideálról és az annak kialakításában nagy szerepet játszó médiáról valamint a grafikai plasztikáról (azaz a retusálásról) is folyik majd diskurzus, Réz András vezetésével.

Az egynapos program idején a közönség nemcsak az adott betegség, terület szakértőinek előadásából okulhat-tanulhat, hanem a problémákhoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetéseken megfogalmazódó véleményekből is szert tehet újabb tudásra, sőt az előadások végén személyesen is feltehet kérdéseket a szakembereknek.

A népszerű tánc és pszichodráma is helyet kap a kínálatban: lesz örömzene, hastánc, a mozitermek előterében alapítványok, egyesületek mutatják be tevékenységüket.

A Corvin közben élő koncertek hallhatóak-láthatóak majd, fellép többek között Ganxta Zolee és a Kartell, a Neo és a Heaven Street Seven is.

A Kultiplex Művelődési Ház is teret ad a Szenvedélyek Napjához kapcsolódó programoknak: itt a Tiszta Színház mutatja majd be a Szabad ötletek jegyzéke színdarabját Mózes Sándor rendezésében. A darab után a kisteremben lehetőség nyílik beszélgetésre a rendezővel és pszichológusokkal.


A rendezvény honlapja »

Időpont: május 31.

Helyszínek: Corvin Budapest Filmpalota, és Kultiplex Művelődési Ház

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top