Szabadidő

Animációs FilmFesztivál

Hogy mi a közös a Macskafogó, Frakk, Mézgáék, esetleg Vízipók és Gusztáv kalandjaiban? Talán csak annyi, hogy ezek mind-mind magyar animációs filmek. Rövidek, hosszúak, gyerekmesék, vagy felnõtt egész estés filmek.




Mindegy. A lényeg, hogy olyan rajzfilmek, amelyeket már régen készítettek, de még mindig megállják a helyüket. Rajzfilmek, amelyek még mindig jelentősek Magyarországon, csak valahogy nem nagyon hallunk felőlük semmit. Pedig vannak, sőt nem is olyan kevesen.

Olyannyira jelen vannak a filmek és a készítőik, hogy idén már 7. alkalommal – június 15-19 között – rendezik meg a Kecskeméti Animációs FilmFesztivált, a KAFF-ot.

Az 1985 óta megrendezésre kerülő fesztivál valóban a magyar animációs szakma találkozóhelye lett, ahová mindenki ellátogat, aki egy kicsit is érdekelt a szakmában. De ide nemcsak a készítők jöhetnek, és versenyeztethetik a filmjeiket, hanem a nagyközönséget is szeretettel várják a szervezők.





A fesztivál szervezői több helyszínen is bemutatják a filmeket, a vetítésekre bárki elmehet az Otthon Moziba, a Művelődési Központba, a Színházterembe és a város Főterére.

A KAFF mellett még egy jelentős fesztivált is megrendeznek a kecskemétiek, nevezetesen a 4. Nemzetközi Animációs Játékfilm és TV Speciál Fesztivált, ahová rengeteg külföldi filmet is várnak.

Így, ha bárkinek is kedve támadt volna megnézni, hogy milyen filmek készültek Grabowskiék és Mézgáék nyomdokán, akkor egy cseppet se késlekedjen. Irány Kecskemét, ahol a jövő héten most tényleg a rajzfilmeké, az animációs kisfilmeké, a rövidfilmeké és a reklámfilmeké a főszerep.

A fesztivál hivatalos honlapja, ahol minden fontos információt megtudhatunk »

Időpont: június 15-19.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top