nlc.hu
Szabadidő
Moziünnep

Moziünnep

A Moziünnep ideje alatt egy kuponfüzettel szokatlanul olcsón, mindössze 320 forintért válthatunk jegyet az ország csaknem összes mozijában, régebbi vagy akár premier elõtti vetítésekre is. Most mindent bepótolhatunk!







Educators
A Moziünnep nem egy újabb fesztivál, hanem a mozi ünneplése, a mozit pedig nem filmes díjak osztogatásával ünnepelhetjük igazán, hanem egyszerűen csak azzal, ha elmegyünk moziba. A Moziünnep elsődleges célja a moziba járás kultúrájának népszerűsítése; ismét felfedeztetni az emberekkel a mozi-élményt, a nagy vetítővászon és a sötét teremben közösen együtt lélegzés, izgulás, nevetés hangulatát.

Ugyanakkor lehetőséget nyújt a nézőknek, hogy annyi filmet nézzenek meg csökkentett jegyáron, amennyihez csak kedvük van, hogy nyugodtan behozhassák az év közben felgyülemlett lemaradást.

A tavalyi év kiemelkedő sikerei után idén is lehetőség nyílik arra, hogy 2005. június 16-19. között négy napon keresztül kedvezményesen mozizhassunk az ország egész területén.







A belső tenger
A működés menete


Június 9-től az első teljesárú mozijegy megvásárlásakor a pénztárnál 10 kupont tartalmazó névreszóló kuponfüzetet kapunk, ez biztosítja a négy nap alatti olcsóbb mozizást minden résztvevő moziban, minden filmre (kivétel a Madagaszkár című film). Egy-egy kupon felhasználásával már csak egységesen 320 Ft-ba kerül egy mozijegy.

• A kuponfüzet személyre szól, ennek megfelelően nem átruházható, a füzeten a tulajdonos nevét fel kell tüntetni.

• A kuponok csak a rendezvény időtartama alatt érvényesek, annak végeztével többé nem beválthatók. 

Filmek a Moziünnep alatt

Premierfilmként fut majd a Moziünnep alatt a Galaxis útikalauz stopposoknak, Douglas Adams minden generációnak ajánlható sci-fije, amely óriási lendülettel indult a tengerentúlon; A csajom apja ideges, az aktuális szívtipró Ashton Kutcher-rel a főszerepben; az Utcai szamurájok, a stílusteremtő francia Yamakasi második része; a lázadó fiatalokról szóló Edukators c. filmdráma, illetve a Luc Besson gondozta B13 – Bűnös negyed.

Premier előtti vetítésben nézhetik meg a nézők A pofonok földje című kung-fu filmet, Woody Allen legújabb alkotását, a Melinda és Melindát, és végül, de nem utolsó sorban a vallási különbségeket boncoló szerelmi történetet, a Még egy csók c. német vígjátékot.







A pityergő teve története
Az idei Moziünnep nagy hangsúlyt fektet a magyar filmekre. Számos vidéki és budapesti mozi vetít régebbi és friss produkciókat, bőséges lesz a választék: országszerte fut majd a Le a fejjel! c. vígjáték, a közönség folyton visszaköveteli a nagysikerű Üvegtigrist, még mindig műsoron az Oscar-jelölést kapott Csodálatos Júlia, de mindenképp kiemelendő a debreceni Apolló Mozi magyar filmes összeállítása, az utóbbi évek nagy sikereiből, köztük: a Nyócker, a Sorstalanság, az Állítsátok meg Terézanyut!, a Dealer, a Másnap, a Dallas Pashamende, A temetetlen halott, a Szezon.







A Filmórák programja
• Herendi Gábor, rendező és Csákvári Géza, filmkritikus elemzik a Valami Amerikát június 17-én, pénteken 10 órától a Mammut Gellért termében

• Török Ferenc, rendező és György Péter, esztéta tanár urak a Szezont a Corvin Radványi termében június 18-án, szombaton 18 órától

• Gangxta Zoli a Pólus Centerben kommentálja majd június 17-én 17 órától a Le a fejjel! című filmet

• Gesztesi Károly pedig a Duna Plázában mesél a közönségnek június 18-án 19 órától a Getno-ról

• Koltai Róbert a Világszám c. filmjét a Duna Plazában 16-án 17 órakor és 17-én 19.15-kor

Kiegészítő rendezvények


Idén is nagy lelkesedéssel készülnek a mozik külön erre az alkalomra összeállított tematikus sorozatokkal, filmes csemegékkel, hogy ki-ki bepótolhassa az elmulasztott mozizást, avagy elmélyíthesse a filmek iránti rajongását.

Ezen kívül a budapestiek meglepetésekre is számíthatnak majd: egyes jegypénztárakban „sztárpénztárosok” (híres magyar színészek, rendezők) árusítják majd a jegyeket, ezzel is fokozva a „mozizó-kedvet”.

Ugyan az iskolának addigra már vége, ám a tanórák mégis folytatódnak – persze csak szórakoztató jelleggel – „film órák” címszó alatt vetítünk majd alkotásokat, amelyeket a rendező személyesen kommentál, értelmez, avagy éppen csak sztorizik…


Résztvevő mozik







Üvegtigris
Idén 42 városra bővült a résztvevők száma, ami így most már 76 mozit, vagyis 279 mozitermet jelent. A Cinema City, a Hollywood Multiplex és a Palace Cinemas országos hálózata, illetve a vidéki mozik kiemelkedően nagy része is támogatja az idei Moziünnepet.

A résztvevő mozik listájáért kattints ide »


Az esemény hivatalos honlapja »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top