nlc.hu
Szabadidő
Életünk legszebb nyara

Életünk legszebb nyara

Ave Maria harmincöt éven át szinte eseménytelen élete egyszer csak nagy fordulatot vesz, amikor egy réges-régi titkokat feltáró levél váratlan események sorát indítja el. Lehet, hogy élete legszebb nyara következik?




A virginiai hegyek között bájos kisváros húzódik meg: Big Stone Gap. Lakosai szinte mind ismerik egymást, életük-haláluk nyitott könyv a többiek előtt.

Amikor például a „városi vénlány”, a 35 esztendős, félig olasz, félig ír származású helybeli patikus, Ave Maria Mulligan látogatót fogad, városszerte megindul a pletyka – ugyan mit kereshet nála a jóképű, nőtlen zenetanár?

És mit fecseg ki róla a város ügyvédjének szívesen hallgatózó felesége?

A kisváros kisebb-nagyobb eseményeinek sorában fontos változásokra is sor kerül: az olasz származású amerikai írónő nagy beleérzéssel és szeretettel rajzolja meg mind amerikai, mind olasz szereplőit, kibontakozó románcait, láttatja a kisváros apróbb-nagyobb eseményeit – melyek sorában nagy jelentőségre tesz szert a világhírű filmsztárnak, Elizabeth Taylornak és politikai ambíciókat dédelgető férjének kis híján tragédiába forduló kampánylátogatása.


„Egyike a legkedvesebb regényeimnek… felejthetetlen.”
Whoopi Goldberg










Adriana Trigiani
az 1970-es években a virginiai Big Stone Gapben nőtt fel. Évtizedek óta sikeres írónő. Színdarabjaival és dokumentumfilmjeivel számtalan díjat nyert. Jelenleg New Yorkban él férjével.

Fontosabb művei:
Szerelmem, Nella (2005)
Lucia, Lucia (2004)

Kiadó: Geopen Könyvkiadó»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top