nlc.hu
Szabadidő
Shakira – Fijacion Oral 1

Shakira – Fijacion Oral 1

Az elsõ hallásra furcsa albumcím Shakira kétnyelvûségére utal. Arra, hogy vannak érzések, gondolatok, amelyeket spanyolul tud igazán megfogalmazni és vannak olyanok, melyek lényegét angolul tudja legjobban szavakba önteni.






Kattints ide!
Az idén 28 éves Shakirát először a latin zene sztárjaként ismerhettünk meg, hiszen Pies Descalzos (1995) és Donde Estan Los Landrones (1998) című albumaiból 3-3 millió példány talált gazdára, majd első angol nyelvű albumával – a 2001-es Laundry Service-szel – a világ többi részét is meghódította: több, mint 20 országban volt listavezető és elfogyott belőle 12 millió példány.

Eddigi sikereihez méltó a merész és nagyszabású új album, mely két részben lát napvilágot. A Fijacion Oral/Oral Fixation című stúdióalbum (producer: Rick Rubin) első része június 6-án látott napvilágot és a spanyol nyelvű új dalok kaptak helyet rajta, míg az angol nyelvű új szerzemények a novemberben megjelenő Oral Fixation 2-n lesznek hozzáférhetőek.

A spanyol nyelvű Orális Fixáció 1 első kislemezdala a La Tortura című felvétel, melyet a spanyol szupersztár, Alejandro Sanz közreműködésével készített Shakira.

01. En Tus Pupilas
02. La Pared
03. La Tortura (Artista Invitado Alejandro Sanz)
04. Para Obtener Un Si 5. Dia Especial 6. Escondite Ingles
05. No
06. Las de la Intuicion
07. Día de Enero
08. Lo Imprescindible
09. La Pared
10. La Tortura (Artista Invitado Alejandro Sanz)

Tipp: Shakira honlapja – Klikk ide!

Kiadó: Sony-BMG

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top