nlc.hu
Szabadidő
Szegedi Szabadtéri Játékok

Szegedi Szabadtéri Játékok

A fesztiválnak a maga 74 éve - ennyit tud maga mögött – kifejezetten elõnyére vált, púder nélkül is üde és friss. Bár a név kötelez, érezhetõ a szervezõk szándéka, hogy egyre modernebb programokkal rukkoljanak elõ.







Fotó: Németh György

Az idei év újdonsága a meghosszabbított időtartam, a műfaji kínálat bővülése, valamint az Újszegedi Színpad megjelenése az eddigi kizárólagos helyszín, a Dóm tér mellett.

Az opera természetesen most is meghatározó szerepet játszik a programok sorában.
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel megismétlik Verdi Nabuccóját, Kesselyák Gergely rendezésében és vezénylésével. A karmestert 2004. decemberében egyben a Játékok művészeti igazgatójává nevezték ki. 


Alföldi Róbert rendezőként a Csárdáskirálynőt dirigálja, és óriási happeninget ígér. Kálmán Imre leghíresebb operettjét 1916-ban mutatták be, sikere azóta is töretlen. A bécsi elkényeztetett arisztokrata és a tehetséges pesti énekesnő szerelmi történetét nagyszerű szereposztásban láthatja a közönség: Szilvia szerepében a tehetséges fiatal énekesnő, az “Év hangja énekverseny” 2004-es győztese, a szegedi Rálik Szilvia látható, szerelmét, Edvin herceget Nyári Zoltán játssza. A fiatalok szerelmét Kerekes Feri bácsi, azaz Gálffi László, és Bóni gróf – Stohl András – segíti. Bodrogi Gyula látható Miska pincér szerepében, Stazit, Edvin herceg számára kiszemelt feleséget Bartsch Kata játssza. A Csárdáskirálynőben Edvin herceg szülei, Leopold Mária herceg és Cecília hercegné szerepében Szeged híres szülötte, Gregor József, valamint Hernádi Judit látható. A nagyoperett a Játékok műsorán három alkalommal: július 29-én, 30-án és 31-én szerepel.








Rómeó és Júlia

Jó tudni, hogy musicalt nemcsak Bernstein tud írni, és létezik még jó darab a West Side Storyn kívül is. A francia Gerard Presgurvic Rómeó és Júliája a shakespeare-i szerelmi történetet dolgozza fel, a sztori – úgy tűnik – még mindig aktuális. A Nabucco után valószínűleg a legkeresettebb program lesz a Budapesti Operettszínház produkciója, ahol közelről lehetünk tanúi Szinetár Dóra és Dolhai Attila bimbózó szerelmének. 
Érdemes azonban csipkedni magunkat, mert a budapesti előadásra csak hónapokkal előre lehet jegyet szerezni.

Igazi csemege a kötetlen műfajokat szerető közönségnek Kacsóh Pongrác daljátéka, a János vitéz, amelynek alcíme „Kis magyar édesség Petőfi Sándor nyomán”. A műfaji meghatározás a címen is túltesz, „formabontó daljáték”.

Ezek után már szinte konzervatívnak számít Babos Gyula és együttese, a Project Special zenéje, amelyben csupán a jazz és a roma zene elemei keverednek.






Részletes programért kattints ide! »


Időpont: 2005. július 1. – 2005. augusztus 21.

Helyszín:
Szeged, Dóm tér

Kapcsolódó linkek:

Jegyinformáció »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top