Szabadidő

Extrém hotelek

Az egyedi helyszíneken mûködõ szálláshelyek a vendéglátás mûvészetének határait tolták ki az extremitásig. Íme néhány a föld különbözõ pontjairól, s ha megtetszik valamelyik, lehet felkészülni a következõ vakációra.







Green Magic Treehouse
A XXI. század hotelkínálatának élvonala szuperingatlanokkal, messzemenően kifinomult berendezéssel és földöntúli kényelmet biztosító szolgáltatásáradattal verseng a vendégek kegyeiért. Valamiért azonban egyre többen akadnak, akik a trópusi szigetek villái helyett – ugyancsak borsos áron – egy fa tetején lévő tákolmányt vagy egy jégbarlangot választanak szállásul.


Green Magic Treehouse Resort, India

A kávé- és kardamomültetvények közepén a fák törzsére épült Tarzan-villák gyerekkori álmainkat idézik. Több mint tíz méter magasan, a fák között függő háncshidakkal összekötött lakosztályokat vehetünk birtokba.

A kétszintes bunkereket, amelyekben fürdőszoba és konyha is van, egy helyi törzs tagjai építették. A bútorzat egyszerű, de kényelmes, az erdőben fellelhető anyagokból készült. A fák természetes lengedezése intenzíven érezhető az építményben, tengeribetegeknek nem kifejezetten ajánlott ez a kikapcsolódási forma.

További információk »







Ice Hotel
Ice Hotel, Svédország

Ez az a hotel, amelyet – bár a sarkkörön túl, Svédország északi csücskében van – évente újra kell építeni. Nyilván nem érné meg tonnányi jeget és havat faragni minden télen, ha nem volna népszerű ez az igencsak fagyos vendéglátási forma.

Talán a hidegtűrő skandinávokat felhevíti a mínusz 6 fokos szobahőmérséklet és a jégágy? (Vagy inkább az Absolut jégbár?) A fanatikus jégépítész ötletgazda gondoskodott róla, hogy ne fagyjon le a szállóvendégek lába. A minden kényelemmel felszerelt hotelben speciális meleg pizsamát és thermohálózsákot kapunk. A szikrázó jéglakosztályban eltöltött éjszaka után kipróbálható szinte az összes skandináv őrület, a hómobiltól a rénszarvaslesen át a kutyaszánozásig. A legjobb azért minden bizonnyal a kültéri gőzfürdő lehet.

További információ »

Jules’ Undersea Lodge, Florida

Némó kapitány rajongóinak épült astro- és aquanauták tapasztalatai nyomán ez a tengeralatti kapszulahotel. Akár több napot is eltölthetünk itt, egy védett kis mexikói öböl fenekén. A világon állítólag egyedülálló hotelben a búvároktatás mellett különleges attrakció a házasságkötő „terem”. A társalgóban tv és magnó biztosítja a civilizációs információáradatot, míg a közel egy méter átmérőjű kerek ablakon át a halakat bámulhatjuk, és ők minket viszont.

Az egykor tudományos kutatás céljára tervezett kapszulán az évek alatt békés potyázókként vízi növények és állatok telepedtek meg, a zavartalan együttélés bizonyítékaként.

Tovább információ »





Three Camel Lodge, Mongólia

Ha a mongol sztyeppén visz át az utunk, szállásunk nagy valószínűséggel egy jurtában lesz, feltéve, ha befogadnak és számunkra is megfelel ez a lehetőség. A turisták rendelkezésére álló mongol jurtaállomány közül kiemelkedik a Három Teve Fogadó.
A komplexum az ökoturizmus és fenntartható fejlődés jegyében, a Góbi sivatag kimondhatatlan nevű Gurvansaikhan Nemzeti Parkjában épült.

Természetes anyagok, napenergiával működtetett berendezések és napjaink minden kényelme a sivatag közepén. Ezt már igazán ki kell próbálni!

De mihez kezdenénk a szabadidőnkkel pont itt? Lehet például dinoszauruszleletek feltárásán bámészkodni, tevegelni, lovagolni, hegyet mászni vagy megfigyelni a gazdag állatvilágot, farkasokat, antilopokat, keselyűket.

További információ »







Robinson barlanglakása
Robinson Crusoe barlanglakása, Chile


Nem volna érdemes azzal dicsekedni, hogy a néhai Alexander Selkirk szállásán töltöttük az éjjelt. Viszont ha kiderülne, hogy Selkirk 1700-as évekbeli sztorija inspirálta Daniel Defoe-t Robinson kalandjainak papírra vetésére, rögvest lelkes hallgatóságra találnánk. A barlangszállás ma sem luxuskategória, de mindennel felszerelt, amire a szigeten szükség lehet, és amiről szegény Selkirk csak álmodott a hajótöröttként itt lehúzott négy év alatt.

További információ »

A felfutott extrém hotelek árai nem mindenki számára elérhetők, de ha a kalandos kikapcsolódás érdekében feltuningoljuk fantáziánkat, kezdetnek egy balatoni strandolást is felpezsdíthetünk, mondjuk egy csillagos ég alatt töltött éjszakával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top