nlc.hu
Szabadidő
Volt egyszer egy tavernám

Volt egyszer egy tavernám

Tom egyetlen nyárra utazott Görögországba, hogy regényt írjon -aztán huszonkét évig maradt. Pátmosz szigetén beleszeretett egy gyönyörû francia festõnõbe, aztán a szigetbe, és az álomba, hogy egyszer saját vendéglõje lesz.





Miután befejezte könyvét, úgy döntött, még egy kicsit marad. Hét idilli esztendő múltán Krétára költöztek, ahol Tom angolt tanított köztisztviselőknek, Danielle pedig ikonokat festett turistáknak.

A férfi szívét azonban végleg megigézte Pátmosz, így amikor egy ottani barátja telefonált, és arra biztatta, hogy nyárra társuljon be az ő tengerparti tavernájába, a Szép Helénába, Tom nem tudott nemet mondani.

És ekkor elkezdődtek a bajok – miközben Tom tavernája egyre sikeresebb, felkapottabb vendéglő lett, aközben egyre több küzdelme akadt agyafúrt üzlettársával, és a gyakran irigy görög szigetlakókkal.

A szerző receptjeit, köztük a hagyományos görög tzatzíki egyéni változatát, saját recínás csirkéjét és az utolérhetetlen muszakát is tartalmazó könyv legalább annyira szerelmi történet, mint egy álmait külföldön hajszoló jámbor lélek nagyszabású, humorban bővelkedő és olykor keserédes kalandozása a görög mindennapok valóságában.









Stahl Judit
régi vágyát valósította meg azzal, hogy különleges sorozatba válogatta kedvenc olvasmányait. Azokat az idegen nyelvű könyveket gyűjtötte össze, amelyeket nem csak szívesen olvasott, de amelyekből főzni is, enni is szeret. A külföldön már nagy sikert aratott művek ugyanis mind-mind a gasztronómia ízes világáról szólnak.
Receptmutató:

• Alvó Sara spagettije
• Borsos bélszín
• Bouillabaisse egyféle halból
• Chili con carne
• Csirkecurry
• Egyiptomi spagettis csirke
• Eléni borjúbecsináltja
• Tzatziki
• Görög húsgombóc
• Húsgombóc citromos-tojásos mártásban
• Kékkagylós paella
• Kínai uborkás csirke
• Kóliva
• Padlizsánkrém
• Recínás csirke
• Spagetti alla carbonara
• Tom muszakája
• Tzatzikis omlett
• Vadsaláta

A könyv címe:
Tom Stone – Volt egyszer egy tavernám
Stahl Könyvtára – 3. kötet

Kiadó: Kulinária Kiadó, 2005

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top