nlc.hu
Szabadidő
Horvátország

Horvátország

Kristálytiszta vizû tenger, zöldellõ szigetek, apró halászfalvak, olajfaligetek, szõlõskertek, középkori városok – csak néhány a számtalan csodából, amelyek Horvátországot a turisták paradicsomává teszik.





Mialatt Dubrovnik girbegurba, középkori utcácskáin barangolunk, vagy a tengerparton heverészve élvezzük a nap melegét, esetleg elmerülünk a hűsítő hullámokban, gondolatban már utunk következő állomását tervezhetjük ezzel a praktikus ismeretekben bővelkedő, minden részletre kiterjedő útikönyvvel, mely a Lonely Planet világhírű útikönyvsorozata alapján készült.

A könyv segítségével bepillanthatunk a horvát emberek mindennapjaiba, rövid ízelítőt kapunk az ország gazdag történelméből, kultúrájából. Kiderül, melyek a közkedvelt nyaralóhelyek legjobb éttermei, és mely helyi specialitásokat érdemes feltétlenül kipróbálnunk.

Az egyes városokról vagy megyékről külön fejezetekben tájékozódhatunk. Kimerítő felsorolást kapunk a helyi látnivalókról, böngészhetünk a különböző kategóriájú szálláshelyek között, a kempingektől az ötcsillagos luxusszállodákig mindent megtalálunk.

A könyv tartalmaz minden hasznos címet, telefonszámot (pl. rendőrség, kórház, pénzváltók, mosodák, internetkávézók), amire egy külföldi út során szükségünk lehet. Hasznos tudnivalókat tartalmaz fesztiválokról, karneválokról, színházi előadásokról, múzeumokról. Az eligazodást 52 részletes térkép, köztük egy színes országtérkép segíti. A könyv végén az alapszókincset felölelő praktikus kisszótár segítségével az alap horvát szókincset sajátíthatjuk el.

Szerző: Jeanne Oliver

Sorozat: Lonely Planet útikönyvsorozat

Kiadó: Park Kiadó

Ára: 4900 Ft

A sorozat további kötetei: Olaszország »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top