nlc.hu
Szabadidő
Kerülõutak

Kerülõutak

Filmünk két férfi hõse, bár nem ugyanattól pánikol, de nyilvánvaló, hogy igencsak berezelt – az egyikük attól, hogy rövidesen megnõsül, a másik épp ellenkezõleg, attól hogy talán már sohasem.




A két jóbarát a történet szerint Kalifornia borvidékeire tesz kiruccanást – az út mindkettőjük számára szimbolikus jelentőséggel bír, míg a sikertelen író (Paul Giamatti) arra vár, hogy jó híreket kapjon a kiadójától, melyek esetleg új irányba terelhetik az életét, az esküvője előtt álló szappanopera sztár, a színész Thomas Hayden Church utoljára még amúgy istenesen ki akar rúgni a hámból.
Eközben folyik a barátok közötti pszichoanalízis – ki, hol rontotta el, hogyan folytassa, kezdje újra, esetleg hagyja abba, mindez szarkasztikus humorral, burleszk-szerű helyzetekkel fűszerezve, melyekből az értelem és az érzelem sem hiányozhat.

Alexander Payne, aki a Schmidt története című nyugdíjas road movie-jával már bizonyította, hogy Hollywood egyik legtehetségesebb filmrendezője, most sem hazudtolja meg önmagát.






A Kerülőutak két középkorú pasi keserédes története, melyben a focit kivéve a másik két, férfiszemmel nézve legfontosabb dolognak, a nőknek és a jó boroknak is fontos szerep jut. Mialatt a két felcsípett pincérnő (Virginia Madsen, Sandra Oh) epizódjain keresztül a párkapcsolatok dinamikájába is bepillantást nyerhetünk (példának okáért: egyéjszakás kalandból ritkán leszen házasság, ha azonban egy pasi csak néhány randi után tér rá a szexre, abból még bármi lehet), a Merlot és a Pinot Noir közötti különbséget is feltérképezik szereplőink.






A film csendes, egyszerű, ám szívmelengető történet, melyben nincsenek látványos akció-jelenetek, nagy filmsztárok, csak remek színészek, kiváló alakítások, érdekes dialógusok, fanyar humor, szép tájak. Akinek ennyi elég, az minden bizonnyal élvezni fogja a DVD-n napvilágot látott Kerülőutakat, mely a manapság a vásznon már kihalófélben lévő embermesék egyik remek példája.

Rozi étvágya a film alatt:









A film hivatalos honlapja »

Szereplők:
• Paul Giamatti
• Thomas Haden Church
• Virginia Madsen
• Sandra Oh

Rendezte:
• Alexander Payne

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top