nlc.hu
Szabadidő
Borfalu 2005

Borfalu 2005

Szeptember elején izgalmas színfolttal gazdagodik Budapest: a fõváros több pontját ugyanis kisbírók veszik birtokukba, hogy hírverést csapjanak az idei Borfalunak - a kiállító több mint 200 pincészetnek, borásznak, valamint a 10 pálinkakészítõnek.





A rendezvény célja – akárcsak tavaly -, hogy az 558 magyarországi szőlő-, és bortermelő település közül minél több kapjon lehetőséget a bemutatkozásra. 

Az idei családi hangulatú programokra  mintegy 100.000 látogatót várnak a Városligetbe, a Felvonulási térre.
12 vendéglátóegység, mustsátor, fröccssátor, gyümölcssátor, sajtsátor, borfagyi, információs pultok, kisbírók, csinos háziasszonyok és természetesen gazdag kulturális program fogadja a látogatókat.


Ízelítő a programokból

Az ötnapos rendezvény során számos kulturális-szórakoztató program várja a látogatókat. A Borfalu fellépői között találjuk a 100 tagú Cigányzenekart, a Budapest Klezmer Band-et a Légierő Big Band-et, a Hot Jazz Band-et, az Old Boys Együttest, vagy a Kalyi Jag “Euroma Karaván” produkcióját, de részesei lehetünk a Music World Operett Gálájának, és egy egész estét betöltő hagyományos szüreti mulatságnak is.


Borverseny, lakoma-bemutatók,

A kisszínpadokon a kiállító települések, bortermelő kisgazdák kapnak lehetőséget hagyományaik és kulturális életük bemutatására, s igencsak látványosnak ígérkezik az ország különböző pontjairól érkezett borlovagrendek programja is.

A tájegységi Lakoma-bemutatók során szabadtéri főzés és látványkonyha, mesterszakácsok remekei örvendeztetik fenséges ízekkel az ínyenceket.

A legkisebbek sem fognak unatkozni: őket is sokszínű, gazdag programmal várja a mesebeli nevű Szőlőtündér Udvar, ahol többféle zenés-színházi produkció, bohóc-előadás és kézműves-foglalkozás közül válogathatnak.

A kézműves-foglalkozások palettáján megtaláljuk a kádárt, a kovácsot, a keramikust, az üvegfúvót, és az üvegcsiszolót. Lesznek mustkóstolók és játékos vetélkedők, mint például a ”Hétpróbás Szüreti Legény”.

A nyilvános borversenyen rozé borokat, száraz és édes, fehér és vörös borokat értékel a zsűri. Bizonyára sokakat vonzanak majd a kötetlen szakmai beszélgetések is, ahol a meghívott művészekkel, írókkal, költőkkel a művészet, a politika, a tudomány és a bor időnként pikáns kapcsolatáról esik majd szó. 








Első Nap – augusztus 31.
• 16.40 Huszárok felvonulása indul az Oktogonról, az Andrássy úton végig a Hősök terére.
• 18.00. Ünnepélyes megnyitó, Zászlófelvonás
• 19.30-20.30. Babos Projekt Special (Nagyszínpad)
• 20.30-22.00 Hot Jazz Band koncert (Nagyszínpad)


Második Nap –
szeptember 1.
• 18.00-21.00 Mesterszakácsok étel és italbemutatója, és tájjellegű ételek bemutatása és vására. (Lakomaudvar)
• 19.00-21.30 Kalyi Jag: Euroma Karaván (Nagyszínpad)


Harmadik nap – szeptember 2.
• 18.30-20.00 Budapest Klezmer Band (Nagyszínpad)
• 20.00.-22.00 Old Boys Együttes koncert és rock&roll parti. (Nagyszínpad)


Negyedik nap – szeptember 3.
• 17.30- 23.00 Szüreti felvonulás és Bál, Borrendek bevonulása.
Résztvevők: Honvéd Együttes Táncszínháza, Vasas Együttes, Bihari Együttes, Hagyományőrző együttesek, A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség lovasai (huszárok, törökök, betyárok)
• 21.00-23.00 Táncház a bemutatott tájegységek táncaival és mulatságbeli
játékaival, mindhárom színpadon.


Ötödik nap – szeptember 4.
• 15.30-17.00 Sajtok – Borok Násza (kóstolással egybekötött gasztronómiai bemutató)
• 17.00-19.00 Music World Operett Gála (Nagyszínpad)
• 19.30.-22.00 100 tagú Cigányzenekar estje (Nagyszínpad)








Borlutri 21
Minden, az adott napon értékesített teljes árú sorszámozott belépőjegy részt vehet az aznapi Borlutri 21 játékban. A sorsolás az úgy nevezett „Joker” szám kihúzásával történik, ami 1 és 21 között bármely egész szám lehet, s amelynek értékét a belépőjegy sorszámából le kell vonni. Amennyiben az így kapott szám maradék nélkül osztható 21-el, a résztvevő nyer, mégpedig egy karton (6 palack) tokaji bort, melynek előállítója a Benza Pincészet.
Sorsolás: minden este 10 órakor a nagyszínpad melletti Nagy Vígasságok Udvarában. A nyereményeket a belépőjegy leadásával a helyszínen az erre a célra felállított Lutri Sátrakban lehet átvenni, másnap déli 12 óráig.
Jegyek

A napi belépő 2000 forintba kerül, de aki csütörtökön és pénteken délután négy előtt érkezik, 50%-os kedvezményt kap. A jegy valamennyi programra érvényes, beleértve az esti koncerteket is.

A teljes árú napijegy egy Borfalu emblémával gravírozott üvegpoharat, továbbá 5 darab kóstolójegyet tartalmaz. A hostesseknél és a kóstolójegy-árusító standoknál, – összesen több mint negyven helyen – további kóstolójegyek vásárolhatóak, amelyek a rendezvény területén beválthatók. 

Hasznos tudnivalók

A Borfalunak idén két egyenrangú bejárata lesz: egy a Hősök tere és egy a Damjanich utca felől. Mindkét oldalon egy-egy információs pult és két-két pálinkás sátor fogadja majd a látogatókat. Az érdeklődők a BORFALU ingyenes borjáratával eljuthatnak az OMÉK-ra és viszont.


Időpont: 2005. augusztus 31. – szeptember 4.

Helyszín: Budapest, Felvonulási tér

A rendezvény hivatalos honlapja »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top