nlc.hu
Szabadidő
I. Fül Fesztivál

I. Fül Fesztivál

Bár az idei nyárnak annyi, azért még ne temessük el végleg. Az átállást elõsegítendõ, egy hosszú hétvége erejéig tûnjünk el otthonról, és kóstoljunk bele a kora õsz, vagy ha jobban tetszik a késõ nyár ízeibe.

Ehhez kínál remek alkalmat a „Bodrog parti Athén”, a Zempléni hegység egyik történelemmel és borkultúrával átitatott ékköve, Sárospatak, és az I. Fül Fesztivál. A hagyományteremtőnek szánt kulturális kezdeményezésnek a Rákóczi vár ad otthont. 







A sárospataki vár






Magyarország egyik legjobb állapotában lévő várát jó 500 évvel ezelőtt építették a Bodrog folyó partjára. A magyar történelem viszontagságai ezt az erődítményt sem kímélték, de a vár mostanában köszöni, rendben van.
A kétnapos rendezvényen megtalálhatjuk a nekünk megfelelő programokat. Az ilyenkor szokásos, és persze kihagyhatatlan kézműves kirakodóvásár, borkóstolás- és vásár mellett (válogatott termelői remekműveket tehetünk magunkévá, csak vigyázzunk a spájzolásnál, mert odahaza mindig kevesebbnek bizonyul az ilyesfajta portyázásokon felhalmozott készlet) fiatal festőművészek munkáit is megcsodálhatjuk. A vár állandó kiállítása is megér egy próbát, 10.00-18.00 között az emberi léptékű beugró fejében láthatjuk a korhű bútorozással ellátott Vörös tornyot és a reneszánsz múzeumot.


Formabontó zenei kínálat

A szervezők célja az volt, hogy a hely adottságait kihasználva teret adjanak az amatőr státuszt képviselő környékbeli zenekaroknak, dj-knek – persze ne egy snassz „virsli-sör” típusú rendezvényre gondoljunk.







Kowalsky meg a Vega


Az első nap a Lélek Party nevet kapta. A vár udvarán 21.00-tól hangulatos gyertyával feldíszített környezetben a finomabb elektronikus zene kedvelői hallgathatják az élőben zenélő chill-out és drum&bass lemezlovasokat, ami az adott helyet ismerve utánozhatatlan hangulattal, és atmoszférával bír majd.







Ganxsta Zolee
A második nap az élőzene jegyében zajlik, a környékbeli amatőr csapatok mellett este a Kowalsky meg a Vega, valamint a mostanában tvsztár státuszt magának tudható Ganxsta Zolee, és csapata a Kartel ad élő koncertet.


Utazás, szállás

Miskolc elkerülő csomópontjától kb. 60 kilométerre található Sárospatak – festői tájon autózva egy óra alatt célba érhetünk. Szállást akár a városban, akár a környező falvakban is könnyen találhatunk, persze érdemes előtte szétnézni a világhálón is.

A fesztivál hivatalos honlapja »

Időpont: 2005. szeptember 2-3.
Helyszín: Sárospatak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top