nlc.hu
Szabadidő
Múzeum Plusz

Múzeum Plusz

Magyarországon elõször, a nyugati világ vezetõ múzeumainak mintája nyomán a Szépmûvészeti Múzeum valamennyi tárlata minden csütörtökön késõ esti nyitvatartással és különleges programokkal várja a látogatókat.




Az október 6-án induló Múzeum+ (múzeum plusz) elnevezésű rendhagyó rendezvénysorozat alkalmával minden csütörtökön akár az éjszakába nyúlóan is megtekinthetőek a múzeum állandó és időszaki kiállításai. A meghosszabbított nyitvatartás idején speciális tárlatvezetéseken vehetnek részt az érdeklődők, a Márvány Csarnokban pedig – amely ezen estéken Jazz Szalonná változik – fiatal jazz-zenészek adnak koncertet.

Az intézményben a hazai művészeti élet kiválóságait felvonultató társművészeti (zene, tánc, irodalom) programok is várják a látogatókat, amelyek témái az aktuális időszaki kiállításokhoz kapcsolódnak. Októberben A nő – Gaston Lachaise művészete című kiállításhoz kötődnek az intézmény programjai.

A múzeum+ rendezvényei délután 18.00 órakor kezdődnek, az intézményben este 10 óráig zajlanak a programok.

Október 6-án az eseménysorozat nyitórendezvényeként 19.00 órakor Provinciából művészeti nagyhatalom. Az amerikai művészeti színtér a 20. század első felében címmel András Edit művészettörténész előadását hallhatják az érdeklődők, 20.00 órakor pedig a Budapest Ragtime Band lép fel. A Jazz Szalon vendégei Kuzbell Péter és Szeverényi Mátyás lesznek.






További programok

október 13.
• 19.00 – „Bor, dal, asszony…” – Vendégünk Gregor József operaénekes
• 20.00 – Barbershop music – a 20-as évek amerikai muzsikája: a Four Fathers együttes előadása

október 20.
• 19.00 – Az erotikus pillantás a művészet történetében – Rényi András esztéta előadása
• 20.00 – Az erotika a népzenében – Vendégünk Sebestyén Márta és Sebő Ferenc előadóművészek

október 27.
• 19.00 – A test angyala – Parti-Nagy Lajos író felolvasóestje

További információ »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top