nlc.hu
Szabadidő
III. Unoka – Nagyszülõ Informatikai Verseny

III. Unoka – Nagyszülõ Informatikai Verseny

Az Inforum harmadik éve segíti az információs társadalom fejlõdését azzal, hogy olyan - a maga nemében egyedi – informatikai versenyt rendez, amelyen nagyszülõk az unokáikkal közösen vetélkednek egymással.

A családok közösen, számítógép előtt ülve oldják meg a versenyen kapott (kulturális, informatikai) feladatokat. A versenyen sikeresen részt vevők értékes díjakat nyerhetnek. A cél nem más, mint az idősebb generációk megnyerése az információs társadalom számára. 

Jelentkezzetek most, így a nagyszüleitek is részt tudnak venni az információtenger meghódításában! Mutassatok példát másoknak, hogy idősen sem fáj a Internet használata!

Fogd a kezét és fuss!

A versenyre minden 13 éves és fiatalabb, de 4 évesnél idősebb gyermek jelentkezhet legalább 55 éves (déd)nagymamájával és (déd)nagypapájával párban.

A versenyre 2005. november 13-án kerül sor a Kempelen Farkas Hallgatói és Információs Központ épületében (1088 Budapest, Reviczky u. 6.), ahol 100 gépet biztosítanak a versenyzőknek. Minden páros egy szaktanárok által összeállított feladatsort kap, melynek megoldására 1,5 óra áll rendelkezésre. A tavalyi feladatok és egyéb tesztek letölthetőek az Inforum weboldaláról is.

Regisztráció

A verseny első feladata a regisztráció, amely csak az Interneten keresztül, az Inforum weboldalán lehetséges a Számítógépes Verseny menüpont alatt. A versenyre az első 100 páros regisztrálását fogadják, és minden regisztrált versenyzővel személyesen (telefonon) veszik fel a kapcsolatot.

Az első helyezett páros egy értékes notebookot, a két második helyezett páros PC-t, a három harmadik digitális fényképezőgépet, valamint valamennyi helyezett Microsoft szoftvert nyerhet. A legfiatalabb és a legidősebb versenyző különdíjban részesül, továbbá minden résztvevő oklevelet vihet haza a rendezvényről.

A verseny szabályai

A rendezvényen a tavalyi verseny 1-6. helyezettjeinek regisztrálását nem tudják fogadni. A családokat képviselő párosok közösen, számítógép előtt ülve oldják meg a versenyen kapott feladatokat. A versenyzők értékes fődíjakat nyerhetnek, illetve mindenki megkapja a verseny névre szóló emléklapját.

A versenyen történő részvétel feltételei a következők:

A versenyen párok (2 fő) indulhatnak.
1. Unoka-nagyszülő, vagy dédunoka-dédszülő kapcsolatnak kell fennállni a 2 fő között.
2. A regisztrált pároknak a versenyen személyesen kell megjelenniük.
3. A (déd)nagyszülő életkora minimum 55 év.
4. Az unoka ebben az évben tölti be a 13. évet vagy ennél fiatalabb, de elmúlt már 4 esztendős.
5. Az unoka szülői beleegyezéssel rendelkezik a versenyen való induláshoz.
6. Az Inforum munkatársai kapcsolatba lépnek e-mailen a pályázókkal. Ha a kapcsolatfelvétel sikertelen, akkor nincs mód a versenyen való indulásra.
7. A 2003 és 2004. évi Unoka – Nagyszülő Informatikai Verseny 1-6. helyezettje idén nem indulhat versenyen.

Helyszín: Budapest, Kempelen Farkas Hallgatói és Információs Központ épülete, 1088 Reviczky u. 6.

Időpont: 2005. november 13.

További információ » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top