nlc.hu
Szabadidő
Illényi Katica koncert

Illényi Katica koncert

Illényi Katica az ének, a hegedû és a tánc ötvözõjeként egyedülálló mûfajt teremtett a koncerttermek színpadán. Október 29-i koncertjén a szving-korszak slágerei, dallamos jazz melódiák, világhírû filmzenék és Bach mûvei hangzanak el.

Az est vendégművészei a Bolyky Brothers, Illényi Csaba hegedűművész és Pirovits Árpád szteptánc-művész lesznek.

A koncerten közreműködik az Erkel Ferenc Kamarazenekar, a Bolba kvartett, Fekete Kovács Kornél és a BSW Brass.

Illényi Katica már a Zeneakadémia évei alatt reflektorfénybe került, de hamarosan szűknek érezte a klasszikus zenei nyelv határait, egész lényével akart szólni. Friss diplomás hegedűművészként külföldön szerepelt a magyar operett csillagaival, de a zenekari árok helyett a színpadot választotta. Eljátszotta a leghíresebb szubrett- és musical-szerepeket. A magyarországi fellépések mellett meghívták, majd újra és újra visszahívták az Amerikai Egyesült Államokba, Kanadába, és számos európai nagyvárosba is.

Egyre inkább úgy érezte, hogy a szving és a jazz erőteljes zenei műfajával, és e műfaj legnagyobbjainak ihletésére képes leginkább kifejezni azokat az érzéseket és hangulatokat, amelyeket a hallgatóival akart megosztani. Hamarosan önálló műsorokkal lépett színpadra, és sokoldalú előadóművészi tehetségével, magával ragadó egyéniségével rabul ejtette közönségét. Eljutott oda, ahova mindig is akart. Kiszakítani az embereket a hétköznapok közönyéből, felnyitni a szemüket a bennük rejtőző érzelmi gazdagságra, megmozdítani bennük az életöröm szunnyadó tartalékait. Hallgatóit elviszi oda, ahová csak a lélek juthat el, s közben észre sem vesszük, hogy éppen hegedűje hangján, énekével vagy táncának ritmusán szól-e hozzánk – mégis értjük minden szavát.

A koncert helyszíne: Művészetek Palotája, Nemzeti Hangversenyterem

Időpont: 2005 október 29. 20.00

Illényi Katica honlapja »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top