Szabadidő

Fire of Anatolia

Ha a „Kelet Kapuja”, azaz Törökország szóba kerül, kapásból az Egri Csillagok, a bõrkabát és a bazár, esetleg az olajbirkózás és a török fociválogatott, azon belül is a copfos kapus, a szépfiú Rüstü ugrik be.

Pedig egy kimondottan gazdag kultúrával és nagy nemzeti öntudattal rendelkező népről van szó, akik most alkalmat adnak arra, hogy betekintést nyerhessünk nemzetük mitológiával átitatott történelmébe, aminek egy szakaszát – úgy cirka 150 évet – “török hódoltság” néven éltek és emlegettek felmenőink.

Az Anatólia Tüze című előadás 2002-ben nemzetközi szinten 30 országban aratott sikert, ami nem csoda, hiszen a török táncszcéna krémjét sikerült az alapító Mustafa Erdoğannak összegründolnia. Nem meglepő hát, hogy a klasszikus néptánc elemeket a balettel és a modern tánckultúrával vegyítő produkció – amelyet törökhon vezető koreográfusainak és táncosainak közreműködésével raktak össze -, világsikert aratott.

A hatvan dobos atmoszférikus hangzása, a hastáncos lányok, a ruhák, a díszletek, valamint a látványos vizuális showelemek magukért beszélnek.

Izgalmas, és egyben tartalmas élmény részesei lehetnek azok, akik úgy döntenek, hogy közelebb áll hozzájuk a hajdani Oszmán birodalom kezdetét bemutató látványos előadás, mint az agyonsztárolt, sörpocakos M. Flatley.

Előadások:

• 2005. november 8. Debrecen, Főnix csarnok

• 2005. november 9. Budapest, Papp László Sportaréna

Jegyek:

Jegyek a Concert & Media terjesztésében kaphatók. Klikk ide! »


Tipp: Az együttes hivatalos honlapja »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top