Szabadidő

Carrie, a divatikon

Idén tölti be a negyvenet a szinglik példaképe. Bár a Szex és New York véget ért, a színésznõ élete nem állt meg. A sikert pedig, amit a sorozat hozott, mindenáron megpróbálja kiaknázni.

A kis gyufaáruslány

Sarah Jessica az ohiói Nelsonville-ben született, és Cincinnatiben nevelkedett. Kevesen tudják róla, hogy gyerekkorában a helyi társulat balettnövendéke volt, és még énekelni is tanult a Metropolitan Operában. Csaknem harminc éve van jelen a film, a televízió és a színház világában. Alig volt nyolc éves, amikor először kamera elé állt A kis gyufaáruslány főszerepében, majd eljátszotta a Broadwayn Annie-t. Első igazi sikerét az L.A . Storyban Steve Martin oldalán aratta, de szerepelt a Miami rapszódiában, az Ed Woodban, az Az elvált nők klubjában és a Támad a Mars! című filmben is. Nem mindennapi színpadi sikereket is magáénak tudhat: hat hónapon keresztül játszott a Tony-díjra jelölt Broadway-produkcióban, a Volt egyszer egy matracban, ugyanakkor szerepelt a Hogyan legyünk sikeres üzletemberek anélkül, hogy megpróbálnánk-ban, valamint a méltán híres Sylvia című darabban is. Nem mellékesen színházi munkáinak köszönheti azt is, hogy megismerte a férjét.

Mindenáron New York

Amikor elolvasta a forgatókönyvet, rögtön megtetszett neki Carrie karaktere. Igaz, sokáig úgy gondolta, néhány rész után abbahagyja majd. „Féltem attól, hogy életem végéig benne ragadok ebben a sorozatban, de alig kezdődtek el a forgatások, máris az a megtiszteltetés ért, hogy felkértek, producerként is működjek közre.” Attól kezdve Sarah beleszólhatott történetének alakulásába, bár igaz, az elején nem sok vizet zavart, hiszen akkor még nem értett a szakmához. „Kezdetben szerencsére volt annyi eszem, hogy ne nyissam ki a számat, olyankor szóltam csak bele a sztoriba, ha úgy éreztem, valami hasznosat tehetek hozzá a produkcióhoz, de leginkább figyeltem. Úgy éreztem, abból a szempontból tehetek hozzá valamit a dolgokhoz , hogy New York-i vagyok. Én voltam a sorozat egyetlen olyan producere, aki gyerekkora óta itt élt. Í

 A Viasat3-hoz érkezett levelekből kiderül, hogy férfiak is nézik a sorozatot.
„Nagyon jónak tartom a Szex és New Yorkot, de biztos vagyok benne, hogy eredetileg több szex van benne, csak azért vágják ki, hogy korábban mehessen. Szerintem sokan tovább is fennmaradnának, ha mutatnának szaftosabb részeket is.”
(Roland, Miskolc)
gy hát természetes volt,
hogy kiállok a város mellett. Abba is szerettem volna beleszólni, hogyan nézzünk ki, a New York-i nők ugyanis nem viselnek komplett make-upot. Van a smink- és hajviseletnek egy íratlan szabálya: ha saját magad nem tudod megcsinálni, akkor irány a szépségszalon.” Sarah sokat alakított sorozatbeli énjén, és közben megváltozott saját karaktere, öltözködése is. Nem egyszer megvásárolta filmbéli ruháit, és időközben ő is cipőmániás lett.

A melltartó titka

A szókimondó, ám kissé konzervatív újságírónő karaktere közel állt a színésznőhöz, aki már a sorozat elején leszögezte, hogy egyetlen jelenetben sem lesz hajlandó meztelenül szerepelni. Elsősorban azért nem, mert egyáltalán nincs kibékülve az alakjával. Túlságosan laposnak tartja magát, a lábai pedig szerinte olyan görbék, mint egy focistának. Ennek ellenére több száz férfi csak miatta nézi a sorozatot. Ugyanakkor nem alhatott nyakig betakarózva a filmben évadokon keresztül, így áthidaló megoldásként kitalálta, hogy Carrie viseljen mindig melltartót az ágyban, még alvás közben is. A magyarázat egyszerű volt: Marilyn Monroe is mindig melltartóban aludt.

Inkább egy rendes férj

Carrie-vel ellentétben a színésznő a magánéletben nem szereti a kihívásokat. Sokkal inkább odavan a nyugodt és rendes pasikért, mint a nehezen megszerezhető Mr. Bigért. Ezt házassága is alátámasztja, ugyanis lassan hét éve él boldog kapcsolatban Matthew Broderick színésszel. A sorozat forgatása közben a színésznőnek arra is jutott ideje, hogy életet adjon egy kisfiúnak, Jamesnek, aki idén már hároméves lesz. Mivel fia születését követően az utolsó évad erejéig még magára kellett öltenie Carrie szerepét, a babakérdést sajátságosan oldotta meg. Karonülő csemetéjét mindennap magával vitte a forgatásra, de hogy James ne láthassa, amint a mama más férfiak karjába omlik, szexmentes övezetet alakítottak ki a kicsi számára. A házaspár egyébként teljesen hétköznapi életet él. A színésznő vérbeli New Yorkiként ma is metróval jár, és ezen esze ágában sincs változtatni. Állítólag olyannyira testhezálló számára az anyaszerep, hogy már a második gyereken is javában dolgoznak. Egyesek szerint igyekezetüket máris siker koronázta.

Viszlát, Carrie! 
Minden jónak vége szakad egyszer

De Sarah Jessica elégedett lehet, ugyanis az évek alatt Carrie szerepében nyújtott alakításáért három Golden Globe-díjat nyert, és ötször jelölték Emmy-díjra. Nem kellett attól sem tartania, hogy mihez kezd majd, ha befejeződik a forgatás. A negyvenes színésznő egy kis időre viszszavonult, hogy minél több időt töltsön családjával és kisfiával. A pihenő azonban nem tartott sokáig. Elvállalta a Gap divatcég felkérését, és ő lett a márka reklámarca, újabban pedig azon munkálkodik, hogy bebizonyítsa, a nagy sikerű műsor végével sem tűnik el, igaz, most egészen más oldalát szeretné kipróbálni. Saját parfümöt dobott piacra, amely stílusosan a Lovely nevet kapta. Az új illatot Londonban mutatták be, ahova Sarah Jessica épp új filmje, a Failure To Launch forgatása miatt utazott. A Szex és New York sztárja ezúttal egy főiskola igazgatónőjét alakítja majd, aki megpróbálja politikailag és etikailag is korrekt módon irányítani az iskolát. Ezt követően megmutathatja vígjátéki vénáját is, ugyanis főszerepet kapott A férfi, aki vacsorára jött című mozifilmben. Ja, és ha hinni lehet a híreknek, a Szex és New York is folytatódik, közkívánatra.


Szeretnél még többet megtudni az Ally McBeal, valamint a Szex és New York sorozatról? Akkor összeállításunk neked szól:

• Csajok a csúcson »
• Átvillanni Bostonon »
• Szerelmem, NEW YORK »
• Fórum: AllyMcBeal vs Szex és New »
• SNY – Tévéajánló »
• Szinkron és New York »

• Könyvajánló: Hat évad története és titkai »
• Rozi a moziból: Szex és New York DVD kritika »
• Filmzene – The Sex & The City »
• Akik főszerepet játszottak a négy barátnő életében – Udvarlók, férjek, szeretők »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top