Szabadidő

Csajok a csúcson

Túl lehet-e élni egy sorozatot? Az új emancipált, negyvenes szexszimbólumok mindenesetre megpróbálják. Összeállításunkból megtudhatod, hogyan boldogulnak a való életben a szingli ikonokat megformázó színésznõk.







Calista Flockhart számára az Ally McBeal szerepe hozta meg a világhírt
Calista Flockhart, alias Ally McBeal

Ally végül ugye felmondott, otthagyta a bostoni ügyvédi irodát, és New Yorkba indult elhanyagolt gyermekéhez… A szingli ügyvédnő amellett, hogy tényleg neveli három éves fogadott fiát Harrison Ford élettársi segédletével, dolgozik továbbra is. Az aerobik tanári munkához egyelőre nem tért vissza. Emberjogi aktivistaként tagja a V-Day mozgalomnak. A V-Day célja a nők elleni erőszak megállítása, s Eve Ensler a Vagina monológok c. színdarabjából nőtt ki, melyben egyébként Calista is fellépett. Calista a női nemi szervek megcsonkítása elleni (FGM) küzdelem aktivistájaként állandó szereplője a tévés beszélgetős műsoroknak. Persze a filmezést sem hanyagolja egészen el. Az utolsó jelenet c. filmben Matthew Broderick oldalán láthattuk ebben az évben, de az igazi főszerep csak most jön, a Fragile c. produkcióban. A jogászszerepből ezúttal átlép a gyermekekért küzdő nővér szerepébe. Az Indiana Jones 4-ről egyelőre inkább csak pletykálnak.









Sarah a hatodik széria vége óta inkább a családi életének szenteli idejét
Sarah Jessica Parker, alias Carrie


Sarah először is nem veszett össze Kim Cattrallal, mindenki megnyugodhat. Noha az irigykedésnek lehetne oka: Sarah háromszor nyert Golden Globe-díjat mint a legjobb sorozatszínésznő, szerepelt az összes valamirevaló magazin címlapján, őt kiáltották ki a New York leggazdagabb női sztárjának, s a divatipar állandó ösztönzője és emblémája.
Új szerepéről Parker azt mesélte egyik interjújában, hogy merőben különbözni fog Carry Bradshaw karakterétől. A jövő év elején bemutatásra kerülő The Family Stone című filmben egy engedelmes feleség szerepét osztották rá. Ez rímel némileg a magánéletére is, melyben boldog házasságban él férjével, Matthew Broderick színésszel, és három éves kisfiukkal, David Perkins Broderick-kel. A filmezés mégis mostantól valószínűleg háttérbe fog szorulni, mert Sarah újabb családtagot szeretne: „Leírhatatlan, mennyire fantasztikus érzés anyának lenni – mondta. – Minden vágyam az, hogy legyem még egy gyermekem.” Talán a Shrek 3-hoz még hajlandó lesz a hangját adni.








Kim Cattrall a szerelmes Samanthát kelti életre.
Kim Catrall
alias Samantha


A színháztól a tévén át a filmig ível Kim Cattrall színészi pályája is. A klasszikus drámai szerepek (Arthur Miller, Strindberg, Csehov), mozi-vígjátékok és két sikeres tévésorozat már mögötte vannak, amikor a Szex és New York Samantha szerepére felkérik. A bővérű csaj alakítása nem esik nehezére, és nem azért mert az „életben” is, hanem egyszerűen azért mert hálás szerep. A sorozat hírnevét és önmaga imázsát némileg kihasználva, az amúgy is „irogató” Kim két felvilágosító könyvet is ír. A női orgazmus művészete című szexuális oktató művet még akkori férjével, Mark Levinsonnal jegyzi, a Szexuális intelligenci-t már egyedül. Ekkorra férjétől is külön válik, és új szerelem köszön az életébe a 23 évvel fiatalabb Alan Wyse személyében.
A sorozatot egyelőre úgy tűnik, ő is túlélte, igaz, már alatta is próbálkozott mindenfélével. A 15 perc hírnévvel nem öregbítette a sajátját, s Az álmok útján (Crossroads) c. road movie-ban Breatney Spears mellett újabb gyenge produkcióhoz adja a nevét. Na és persze, számos reklámhoz is, csak legyen a termék egészséges: diétás koktél vagy tea. A Mégis, kinek az élete? című drámával mostanában a színház visszafogadta.








Cynthia Nixon alakítja a szexis, kemény Mirandát
Cynthia Nixon,
alias Miranda


Főiskolai évei alatt mindvégig főszerepeket játszott különböző Broadway-produkciókban. S bár Cynthia színházi munkássága sokkal jelentősebb, mint filmes megjelenései, mégis a Szex és New York volt az, ami meghozta számára a nagy sikert. Ő lett később a narrátora az audió könyvnek, amelyet a sorozatból készítettek. A sorozat alatt, 2002-ben születik meg második gyermeke, Charles, ám a házassága ekkor már válságban van. 15 év együttélés után, 2003-ban Cynthia külön költözik, s együtt neveli gyermekeit szerelmével és barátnőjével, Christine Marinonival, akivel köszöni szépen, boldog. A sajtó lecsap a hírre, s a szexualitása azóta is állandóan visszatérő téma a lapokban. A túléléshez jól jön a munka, így 2003-tól több még több tévészerepet vállal. 2005-ben Emmy–díjra jelöli a szakma a Warm Springs c. sorozat mellékszereplőjeként. A reklámfelkérések egyik-másikénak nem áll ellent, a legismertebben Kristin Davis-szel és egy gyógyfürdőben heverésznek, és 7 Up Plust isznak.








Kristin Davist láthatjuk Charlotte szerepében
Kristin Davis,
alias Charlotte


Kristin szívesen dolgozna még tovább három társával, de tudja, hogy erre viszonylag kevés az esély. A sorozat mellett két filmben vállalt az utóbbi időben szerepet, a 2006-ban vetítésre kerülő The Shaggy Dog-ban, és a Soccer Moms c. tévéfilmben. A „válasszunk híresember-hangot a rajzfilmünkhöz”- féle marketingtrükknek köszönhetően két mesealak is örvendezhet a színésznő érzéki hangjának. Arcának pedig mostantól mindannyian, mivel a Maybelline 2005-ben felkérte, legyen a reklámarca. A „volt műkereskedő” szerényen alig hitte el, hogy a világhírű cég pont őt választotta ki e feladatra.
Kristin Davis jelenleg Los Angelesben él, és a jóga szerelmese: kezdő színésznő korában egy barátjával jógastúdiót nyitottak, és a mai napig is rendszeresen jógázik. Közeli tervei között szerepel egy indiai utazás.









 
Szeretnél még többet megtudni az Ally McBeal, valamint a Szex és New York sorozatról? Akkor összeállításunk neked szól:
 
 • Átvillanni Bostonon »
 • Szerelmem, NEW YORK »
 • Fórum: AllyMcBeal vs Szex és New »
 • Carrie, a divatikon »
 • SNY – Tévéajánló »
 • Szinkron és New York »

 • Könyvajánló: Hat évad története és titkai »
 • Rozi a moziból: Szex és New York DVD kritika »
 • Filmzene – The Sex & The City »
 • Akik főszerepet játszottak a négy barátnő életében – Udvarlók, férjek, szeretők »





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top