Szabadidő

Õk eltûntek, mi izgulhatunk

Lezuhan egy repülõgép, lakatlan paradicsomi sziget, egymással viaskodó túlélõk, izzó feszültég. Ezt láthatja az, aki csak úgy belekacsint az Eltûntek, azaz a Lost címû amerikai sikersorozatba.

Igen, már nálunk is siker – legalábbis a nézettségi adatok szerint mindenképpen tuti befutó Jack, Kate, Sawyer, Boone, Locke, Shannon, Jin, Hugo és a többiek szigeti veszedelme.







Azonban a LOST-ba nem illik “csak” belekacsintani, le kell ülni, fel kell venni a körömrágó pozíciót, és izgulni. Markolásszuk csak nyugodtan a kispárnát minden újabb félelmetes talánynál, és rágcsáljuk a ropit a nyugis részek alatt. Ettől leszünk mi is LOSTosok. Na meg attól, hogy minden rész után órákig találgatjuk kedvesünkkel, barátainkkal, hogy mi is lesz a megoldás?



A LOST ugyanis tele van izgalmasabbnál izgalmasabb rejtélyekkel. Olykor drámai, néha vidám, de legtöbbször titokzatos, sőt misztikus.

A LOST az amerikai ABC csatornán már a 2. évadnál jár, nálunk az első széria közepe felénél tart az RTL Klub. Mivel volt szerencsém utolérni az amerikaiakat, nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy a LOST egyre csak jobb lesz. Ez nemcsak a bravúros alaptörténetnek, hanem a jól átgondolt karakterek apró történeteken keresztüli, tökéletesre csiszolt jellembemutatásának is köszönhető.

A színészek „amerikai-átlagon” felül játszanak, a rendező és az operatőr sok-sok érdekes, és egyáltalán nem „tömegsorozat” megoldást alkalmaz. Néha még  egy kis Twin Peaks-hatást is érezhetünk a képi világon, ami kegyetlenül jól össze van hangolva a hanghatásokkal és a zenei aláfestéssel.







Szeretnél még többet tudni a LOST-ról?
• Csatlakozz a Lost klubhoz! Kattints ide! »
A szereplők mindenki kedvencei lehetnek – így lettek kitalálva. Van itt hős doki, aki józan vezérként próbálja irányítani a túlélők csapatát, és ő maga a tökéletesség. (Vagy mégsem? Na jó, ez is kiderül…) Aztán van vagány, a múltját eltitkoló, talpraesetett csaj, a megérzéseire hallgató, a misztikumban hívő, különc vadember, esetlen, kétballábas pufók, csini cicababa, ízig-vérig rosszfiú, gyermekét oroszlánként védő apa, és egy örök szerelmespár. És persze a többiek… Mind-mind külön egyéniség – szerethetők, gyűlölhetők.
Egyben azonban mind hasonlítanak: mindegyikükről kiderül, hogy a múltjuk sok izgalmas, drámai vagy épp misztikus titkot rejt, és persze minden összekapcsolható a jelennel.







Még nem maradtál le! Péntekenként este csatlakozz a LOSTosokhoz, és ropogtasd te is velünk együtt a chips-et!


Olvass bele a Lost fórumokba! 

Lost – Nézzétek! »
Lost, Lost, Lost! »







Szeretnél még többet megtudni a szereplőkről és a sorozatról? Akkor olvasd el a többi cikkünket is!
A túlélők vezére – Matthew Fox »

Számmisztikával és jóslással is foglalkozik – Locke a Lostból »


Boone belehabarodott partnernőjébe »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top