Szabadidő

Asszony és háza

A kötet fülszövegén olvasható Schäffer Erzsébet levele a szerzõhöz, amiben többek között ezt írja: „Belenéztem. És elvette a következõ napjaimat.” Igaz lehet, hogy egy építkezés történetét dokumentáló képeskönyv ennyire érdekfeszítõ?






Aki ismeri Frances Mayes „Napsütötte Toszkáná”-ját, az alcím ismeretében máris fontos kulccsal rendelkezik e felettébb nagy érdeklődés kiváltásának megértésében. Mert Petrik Adrien olyat alkotott, ami jószerével példátlan a hazai irodalomban.

Gazdagon illusztrált (mondhatni fotóalbum-jellegű) kötete elhalmoz bennünket a szerző túltengő kreativitásának részleteivel. Ezek az épület-tervezésétől a kivitelezésig csakúgy napirenden tartják a megvalósulás zegzugos útjait, az OTTHON megteremtését, mint párkapcsolata öröm- és veszélyhelyzeteit, gyermekei neveléstörténetét, a létezés kulináris örömeit – egyáltalán a természeti környezettel és az emberekkel való bánásmódot.

Csupa oldás és kötés ez a mű, mélyen emberi – éppen ezért példaértékű történetfolyam –, a békességimádók egyik legszebb karácsonyi ajándéka.










A könyv címe: Petrik Adrien – Asszony és háza, avagy az én Toszkánám

 

Kiadó: Sanoma Budapest Kiadói Rt. 2005 (OTTHON könyvek)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top