Szabadidő

Velence és Veneto tartomány

A hazai turisztikai kiadványok egyik legszebb, legrangosabb kötetét veheti kezébe az utazó és az olvasó. Igen, az olvasó is, mert e kitûnõen szerkesztett könyv már akkor elolvasásra csábít, amikor még csak fontolgatjuk, hogy Olaszországba utazunk.





A bevezető rész részletes kultúrtörténeti-környezettani áttekintése nem csak felkelti érdeklődésünket, de az otthonosság érzetét is kiváltja, olyannyira, hogy a személyes szembesülés idején már magától értetődőnek tarthatjuk, hogy a táj is befogad bennünket.

E sokszerzőjű mű ragyogó alkotógárdája teljes szemléleti egységben láttatja velünk a lényeget, legyen bár szó emberkéz alkotta létesítményekről, életmódról, tájakról, a gazdálkodásról vagy a természeti környezetről.

Természetesen a fő tartalom a hagyományos idegenvezetés részleteiből áll össze (megismerhetjük Velencét, Veronát, Padovát, Vicenzát, a Garda-tó környékét és a Dolomitokat), ám más kötetekhez hasonlítva ezúttal az igényes utazó is megleli kérdéseinek forrását.

Mindezt sok-sok képes illusztráció és jól áttekinthető térképek teszik optikailag is megjegyezhetővé. Ugyancsak a megjegyezhetőséget szolgálja, hogy a hasznos információk, a név és címjegyzék külön gyűjteménybe foglaltan (is) szerepelnek.

Kiadó: Touring Club Italiano – Merhavia Könyvkiadó Budapest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top