Szabadidő

A szél árnyéka

Noha Ruiz Zafón példátlan sikerû regénye már négy éve jelent meg, hazájában, Spanyolországban a mai napig az eladási listák élén áll, és mintegy kétmillió példány kelt el belõle.

A történet az 1950-es években játszódik Barcelonában. Daniel, egy özvegy könyvkereskedő tízéves fia felfedez egy ritka és különleges könyvet, melyről rémisztő legendák terjednek a városban.

Felcseperedvén Daniel a könyv szerzőjének nyomait – titokzatos életét és halálát kutatva – egy sor furcsa alakkal kerül kapcsolatba, akik mind titkolnak valamit. A fiú egyre több ellentmondásba ütközik a rejtélyes regény alkotójáról szóló beszámolókban, és ahogy egyre többet tud meg a szerző életéről, megdöbbenve tapasztalja, milyen félelmetes hasonlóság mutatkozik kettejük sorsának alakulásában.

Zafón gazdag irodalmi nyelven szövi meséjét, melyben egymást váltják a rémregénybe illően dermesztő, valamint a feszültséget oldóan kacagtató jelenetek. A történet sokszínűségét jelzi, hogy a lelkendező kritikusok a regény által megidézett korábbi művek között olyan jelentősen eltérő fajsúlyú műveket említenek hasonlításképpen, mint például A Foucault-inga és a Corelli kapitány mandolinja.

Mindezen összevetésektől függetlenül bizton állítható, hogy Zafón világszerte óriási sikert aratott könyve határozottan eredeti, öntörvényű alkotás, mely a magyar piacon is rengeteg hívet fog szerezni magának.

Szerző:
Carlos Ruiz Zafón

Kiadó: Palatinus Kiadó »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top