Hozzávalók:
35 dkg liszt
18 dkg cukor
vaníliás cukor
egy kiskanál sütőpor
2 db tojás
50 ml olaj
2,5 dl tej
12,5 dkg túró
fél bögre áfonya
fél bögre aszalt sárgabarack apróra vágva és kevés rummal meglocsolva
Elkészítése:
Egy tálba keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport. Egy másik edényben verd fel villával a tojásokat, öntsd hozzá az olajat, a tejet, a túrót és a vaníliás cukrot. Majd ezt a híg masszát öntsd bele a lisztbe, és keverd össze, legvégül add hozzá az áfonyaszemeket és a rumos sárgabarackot. A muffin sütőformát béleld ki papírkosarakkal és töltsd meg a masszával úgy ¾ részt. Előmelegített sütőbe 15-20 percig kell sütni.
Kóstold meg velünk! Csirkecomb áfonyamártásban » Kacsa áfonyával » Rántott camembert áfonyamártással » Muffin áfonyalekvárral » Túrós-áfonyás muffin » |