Szabadidő

Arany Glóbusz Felicity Huffmannak

Kedd hajnalban adták át a Golden Globe díjakat Los Angelesben, ahol a TransAmerica fõszereplõje, a Született feleségek címû sorozatból ismert Felicity Huffman kapta a legjobb drámai színésznõnek járó elismerést.




Felicity nőimitátor férfit játszik Duncan Tucker TransAmerica című roadmovie-komádiájában, akit már csak egy lépés választ el a teljes férfivá válástól. A Stanleyként született, most már a Bree nevet hordó hős/nő váratlanul megtudja, hogy van egy 17 éves fia. Bree találkozik vele, és az igazságot eltitkolva kelnek közös, mindkettejük jövőjét megváltoztató útra. A lázadó tinédzsert Kevin Zegers alakítja.

Az Emmy-díjas színésznő 2004-ben debütált a szélesvásznon a Kelekótya karácsony című vígjátékban, Tim Allen és Jamie-Lee Curtis partnereként. Majd a Pretty Woman rendezőjeként ismert Gary Marshall Raising Helen című vígjátékában kapott szerepet.

Ezt követte a közelmúltban nálunk is vetíteni kezdett Született feleségek, amely egyébként a legjobb televíziós sorozat (vígjáték/komédia) kategóriában győzött a Golden Globe-on. Felicity Huffman korábban nemcsak az amerikai Nemzeti Bíráló Bizottság elismerésében részesült transzszexuális alakításáért, de a Robert de Niro által alapított Tribeca Filmfesztivál zsűrije mellett a Dallas-i filmkritikusok is a legjobb színésznőnek választották.





Most a Golden Globe-on olyan vetélytársakat utasított maga mögé, mint Maria Bello (Erőszakos múlt), Gwyneth Paltrow (Proof), Charlize Theron (North Country), Ziyi Zhang (Egy gésa emlékiratai).

A TransAmerica számos díjat kapott eddig: Berlinben, San Francisco-ban, Woodstock-ban a legjobb filmért, francia Deauville-ben a legjobb forgatókönyvért járó díjakat söpörhette be a komédia rendezője, az elsőfilmes Duncan Tucker.

Január 31-ig az is kiderül, hogy a vígjátékot jelölik-e a 2006-os Oscar-díjra, hiszen a külföldi filmes újságírók által odaítélt Golden Globe az Oscar előszobájának tekinthető, így szinte egyértelműen várható a jelölés.

A TransAmericát a Budapest Film forgalmazásában 2006 márciusától láthatja a hazai közönség.

Tipp: a film honlapja»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top