Szabadidő

Illényi Katica koncert

Illényi Katica õsszel megrendezett koncertje ismét bemutatásra kerül a szving és a dallamos jazz jegyében. A 28 tagú nagyzenekar kiséretében elhangzik jónéhány jazz standard, spirituálék és több magyar örökzöld is.

A hangszerelés Fekete Kovács Kornél munkája – a régi nagy táncdalfesztiválos időket idéző, vagy az ismét reneszánszát élő Rod Stewartos, Diana Krallos, Barbra Streisandos nagyzenekari hangzás tehát garantált lesz.

Helyszín: Művészetek Palotája, Nemzeti Hangversenyterem
Időpont: 2006. február 3. 19.00

Az előadáson alapvetően három művészeti ág kerül bemutatásra, az ének, a tánc és a hangszeres muzsika. Mindhárom műfajt egy-egy kiemelkedő vendégművész képviseli önállóan és duettben is a Művésznővel:

• tánc: Pirovits Árpád sztepptáncos, több nemzetközi és hazai verseny győztese
• ének: Bolyki Brothers, a grazi a capella és jazz énekverseny győztese
• hangszeres muzsika: Illényi Csaba – aki a bécsi Zeneakadémián végzett legfiatalabb Illényi testvér.


A koncerten közreműködik: Erkel Ferenc Kamarazenekar, a Bolba quartett,
Fekete Kovács Kornél és a BSW Brass.

Illényi Katica már a Zeneakadémia évei alatt reflektorfénybe került, de hamarosan szűknek érezte a klasszikus zenei nyelv határait. Friss diplomás hegedűművészként külföldön szerepelt a magyar operett csillagaival, de a zenekari árok helyett a színpadot választotta.

Eljátszotta a leghíresebb szubrett- és musicalszerepeket, de egyre inkább úgy érezte, hogy a szving és a jazz erőteljes zenei műfajával képes leginkább kifejezni azokat az érzéseket és hangulatokat, amelyeket a hallgatóival akart megosztani. Hamarosan önálló műsorokkal lépett színpadra, és sokoldalú előadóművészi tehetségével, magával ragadó egyéniségével rabul ejtette közönségét.


Jegyek kaphatók a Concert & Media Jegyirodában, a nagyobb Libri könyváruházakban, a helyszínen és az összes ismert jegypénztárban valamint interneten. Klikk ide! »

Tipp: Illényi Katica honlapja »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top