Szabadidő

Szerelem Velencében

A 18. századi Velencében játszódó szenvedélyes történetben a szerzõ Jane Austinhoz méltó stílusban tárja elénk a szerelmi intrikák sorát, életre keltve közben Velence, Párizs és London izgalmas és színes társadalmi képét.






A Canal Grandén álló ősi családi palazzo padlásáról több mint kétszáz éves levelek kerülnek elő, amelyeket Andrea Memmo és szerelme, a félig angol Giustiniana Wynne írtak egymásnak.

Andrea Memmo egy ősi patrícius család sarjaként az egyik utolsó nagy velencei államférfi volt, mielőtt a Köztársaság behódolt volna Napóleonnak. Huszonnégy évesen beleszeretett a tizenhat éves Giustiniana Wynne-be, egy velencei anya és egy angol apa intelligens és gyönyörű lányába. Guistiniana nem tartozott az elit uralkodó osztályhoz, édesanyja úgy ítélte meg, hogy a viszony aláássa lánya házasodási esélyeit, ezért eltiltotta egymástól a szerelmeseket. 

Ezzel azonban csak olajat öntött a tűzre: kezdetét vette Giustiniana és Andrea szenvedélyes és titkos kapcsolata, ami sokak életét felforgatta: álházasságokat terveltek ki, futárként használt szolgák kerültek bajba, és még a hírhedt Casanova segítségét is igénybe vették.





“Egy tiltott szenvedély igaz története”
A levelek egy része ugyan titkosírással készült, de a kódot sikerült megfejteni, így lehullt a lepel a titkos szerelmi viszony legapróbb részleteiről is.

Szerző:
Andrea Di Robilant

Kiadó:Tericum Kiadó

Ár: 2.670 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top