nlc.hu
Szabadidő
Cseresznyevirágzás

Cseresznyevirágzás

A „Felkelõ nap országának” távoli és titokzatos világával mostanában sikk ismerkedni. A TV Paprika egy teljes hétvégét szentel a japán étkezési kultúra bemutatásának. Itt az alkalom, hogy te is megismerkedj vele!




A gombamód szaporodó távol-keleti éttermek és sushi bárok azt jelzik, immáron a japán gasztronómiai kultúra befogadására is készek vagyunk.

Április 1-jén és 2-án a csatorna minden nézőjét beavatják e titokzatos ország konyhaművészetének titkaiba.

Döme Világevő című sorozatában megismerkedhettek Okuyama sannal, aki Japán és Ausztria után végül Budapesten telepedett le, és ötödik éve vezeti aprócska, ám híressé vált éttermét. Bemutatják Sarai Midorit is, aki közel 30 éve él már Magyarországon, és talán



mindenkinél többet tett azért, hogy a japán konyhaművészetet meghonosítsa hazánkban. Szakácskönyve alapműnek számít a könyvpiacon, éttermeiben pedig kitűnő alapanyagokkal és hagyományos japán vendéglátással találkozik minden odalátogató.

Palotás Gábor beavat minket a japán teaszertartás titkaiba, Szalai Mina segítségével megtudhatjuk, hogyan készíti ünnepi ételeit egy nálunk élő japán háziasszony, a külföldi gyártású filmek pedig bepillantást engednek a szigetország mindennapjaiba.

Cseresznyevirágzás a TVPaprikán: 2006. április 1-2.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top