Szabadidő

Eros Ramazzotti Budapesten

<b>Eros Ramazzotti</b/>, a klasszikus mediterrán melankólia- és érzelemvilág képviselõje tizedik stúdióalbumával indul világkörüli turnéra. Nálunk 2006. április 22-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.




Időpont: 2006. április 22. 20.00
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Jegyárak:
• Ülő: 15.000, 12.500, 9.900 Ft
• Álló: 9.900 Ft
Jegyrendelés »
A budapesti koncerten persze nem csak az új album dalai, hanem a régi, már jól ismert slágerek is hallhatóak lesznek.

Ramazzotti 1981-ben, pályája elején részt vett egy zenei versenyen, ahol rögtön a döntőbe jutott saját dalával (“Rock 80“), így alá is írhatta első lemezszerződését. 1982-ben jelent meg első kislemeze “Ad un amico” címmel.


Három album három év alatt





A Sanremo Fesztiválon 1984-ben Eros új előadó kategóriában elnyerte az első helyet “Terra promessa” című dalával. A dalt egész Európában kiadták, kiadója az első albumtól kezdve nemzetközi előadóként kezelte őt,  aláírása pedig az albumok ismerős, elhagyhatatlan “logójává” vált.

1985-ben ismét részt vett a Sanremo Fesztiválon, és a hatodik helyet szerezte meg “Una storia importante” című dalával debütáló albumáról (“Cuori agitati“). A kislemez óriási siker volt Európa-szerte. Egy évvel később második albuma, a “Nuovi eroi” is a boltokba került, melyről az “Adesso tu” ismét szerepelt és első helyezést ért el a fesztiválon.

1987-ben látott napvilágot az “In certi momenti“, majd ezt követően Eros egy kilenc hónapos turnéra indult, ahol több mint egymillió néző előtt bizonyíthatta tehetségét. Az albuma kiemelkedő eredményeket ért el: világszerte hárommillió példányt meghaladó eladás kísérte. Rajongótábora csak nőtt, amikor megjelent az 1988-as minialbum, a “Musica é“, melyen Eros már érett művésszé vált.





Eros Ramazzotti 1963-ban született Rómában. Gyermekkorában gyakran megfordult filmforgatásokon, ahol tömegjelenetekben statisztált, miközben híres énekesi karrierről álmodozott. Ezen tervében támogatóra is talált édesapja, Rodolfo személyében, aki épületfestőként dolgozott, és maga is rendelkezett néhány felvett dallal. A középiskola után Ramazzotti konzervatóriumba jelentkezett, ám a felvételi vizsgán megbukott, így végül számvitelre iratkozott fel. Tanulmányainak azonban a második évben hátat fordított, hiszen minden idejét a zene töltötte ki.





Eros Ramazzotti 1990 áprilisában vált igazi nemzetközi művésszé, amikor Velencében 200 újságíró jelenlétében bemutatta ötödik nagylemezét, az “In ogni senso“-t. 

A következő évet egy hosszú turné zárta egy dupla live albummal “Eros In Concert” címmel, melyet Barcelonában prezentáltak húszezer ember előtt.
Az 1993-94-es szezon szakmai sikerekben bővelkedett: a “Tutte storie” hatmillió példányban talált gazdára, és egész Európában ostromolta a toplistákat. Spike Lee, a legendás new york-i filmrendező, aki még sohasem készített videoklipet fehérbőrű előadónak, leforgatta a “Cose della vita” videoját. 

1995 nyarán részt vett az Európai Zenei Nyári Fesztiválon Rod Stewarttal, Elton Johnnal és Joe Cockerrel, a következő évben pedig kiadta első, saját maga által producerelt albumát, a “Dove c’é musica”-t. 


Sikeres karrier, sikeres magánélet

Eros felesége, Michelle Hunzinker pár nappal európai turnéját követően adott életet Aurora nevű lányuknak. 1997-ben hozták ki az “Eros” című válogatásalbumot, melyen helyet kapott két korábban ki nem adott felvétel is, és tovább emelték az értékét a duettek Andrea Bocellivel és Tina Turnerrel.

1998 februárjában újabb sikeres világturnék következtek Dél-Amerikában, az Egyesült Államokban és Európában. Májusban részt vett a Pavarotti és barátai nevű eseményen; közösen adták elő a világhírű operaénekessel a “Se bastasse una canzona” című dalt. 

Az énekes saját zenészi jelentőségét is megerősítette, amikor teljesen új dalokkal jelentkezett 8. albumán (“Stilelibero“), köztük a Cherrel közös dallal, a “Piú che puoi“-val.





2001-ben nemzetközi turnéra indult legújabb lemezével, ezúttal kelet-európai országokat is érintve: a Kreml palotában három teltházas koncerttel is megörvendeztette orosz rajongóit.

2003-ban született meg a nagyon várt kilencedik album, “9” címmel. 14 héten át vezette az eladási listákat 3 és fél millió eladott példánnyal, és 95 hétig sikerült a top 100-ban maradnia.

A 2004-es világturné európai állomása Milánóban ért véget egy dupla élő koncerttel, és egy egyedüli kezdeményezéssel Eros Ramazzotti részéről: 12 ezer általános és középiskolás gyerek nézhette meg ingyen a koncertet. A turnésorozat Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában és Afrikában, majd Olaszországban folytatódott.
2005. október 28-án pedig Európa-szerte a lemezboltokba került Eros Ramazzotti jubileumi, 10. albuma, amit hamarosan te is meghallgathatsz a budapesti koncerten.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top