nlc.hu
Szabadidő
Növények

Növények

A felelõsséggel kertészkedõ ember számára nélkülözhetetlen ez a szemléletformáló kötet, amely tanácsokkal segít abban, hogy mit vásároljunk, mit termesszünk, és mit tegyünk az agresszívan terjeszkedõ fajokkal.





A növénykedvelőket rendkívüli meglepetésben részesítette az Ikar Kiadó, a közelmúltban ugyanis piacra került a Janet Marinelli főszerkesztő neve által fémjelzett, sokszerzőjű, ötszáz oldalas, gazdagon illusztrált enciklopédia: a Növények.

A kiadványt minden tekintetben áthatja az angolszász világ ismeretelméleti igényessége, hagyományos növényszeretete. Tartalmában többek között helyet kapott a növények világáról alkotott korszerű nézetek közül mindaz, ami a sokféleség megőrzését szolgálja, továbbá a Föld élőhelyeinek bemutatása.

Nagy terjedelemben, háromszáz oldalon foglalkozik az igazi enciklopédikus bemutatással, amelyben az áttekinthetetlennek tűnő sokféleségben alaktani formák és a rendszertani egységek felhasználásával nyújt átfogó eligazodási lehetőséget. E témák között számos megszívlelendő jó tanáccsal szolgál a természetvédelemért tenni akaró gyakorló növénykedvelők számára. Külön fejezetet szentel az agresszív növények bemutatásának.





A csodálatosan illusztrált könyv elsősorban a veszélyeztetett fajok enciklopédiája, amely felvonultatja az összes lehetséges növénytípust a tűlevelűektől az orchideákon át a kúszó- és bizarr húsevő növényekig.
Nagy jelentőségűek a könyv függelékei, melyek között ott találhatók a hasznos címek, az IUCN vörös listái és a CITES által védett növények felsorolása, továbbá kislexikon és magyar-latin nyelvű névmutató is. Kiemelendő érték a könyv didaktikus szerkesztésmódja, illetve illusztrációinak szakmai kiválósága, esztétikai értéke, megjelenítésének magas színvonala.

A könyv jelentősége csak Cristopher Brickell Dísznövény enciklopédiájával, vagy a Debreczy – Rácz szerzőpáros Fenyők a Föld körül c. kötetével mérhető össze, ezért minden amatőr és hivatásos növénykedvelő, botanikus, biológiatanár és egyetemi hallgató könyvespolcán ott a helye.





Janet Marinelli vezette nemzetközi szakértői csoport a legújabb információkkal segít abban, hogy eldönthessük, mit neveljünk a kertünkben, és hogy választásunkkal biztosíthassuk egyes fajok fennmaradását.
A könyv szerzője és címe:
Janet Marinelli – Növények – Földünk növényeinek és virágainak gazdagon illusztrált enciklopédiája

Kiadó: Euromedia Group Hungary Kiadó Kft., IKAR

Bővebb információ: Ikar Kiadó »


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top