Szabadidő

Vidéki ház

A cím alapján joggal hihetjük, hogy egy szimpla lakberendezési könyvvel van dolgunk, a színes illusztrációkkal gazdagon díszített albumot fellapozva azonban nyilvánvalóvá válik, hogy többrõl van szó, mint a vidéki ház külsõ és belsõ kialakításának taglalása.

Olyan életmódot mutat be, ami manapság igen időszerű és anakronisztikus: a városi lét zajától a vidék idilli békességébe menekülő ember életformáját.

A szerző egyszerűen megfogalmazott tanácsai, stílusérzéke, és a világ különböző tájairól vett példái segítséget nyújtanak a meghitt otthon kialakításához. A könyvet lapozgatva beleshetünk francia, olasz, angol, amerikai otthonokba, megismerkedhetünk a helyi építkezési hagyományokkal, kedvelt építési anyagokkal, színekkel és formákkal.

Végigvezet minket a lakás minden helyiségén, a lépcsőfordulótól kezdve a nappalin át a konyháig, ötleteket meríthetünk a bútorok elrendezéséhez, a megfelelő textíliák kiválasztásához, a különféle minták kombinálásához. A gyönyörűen fotózott enteriőrök és hasznos lakberendezési tanácsok segítségével mi is bensőséges otthont varázsolhatunk magunknak.

Cím: Vidéki ház
Szerző: Mary Trewby
Kiadó: Park Kiadó »
Bolti ár: 6900 Ft

Kiderül az is, milyen dísz- és fűszernövényekkel érdemes beültetni a kertünket, vagy milyen kerti bútorokat célszerű választanunk a tornácra, verandára. Lassan eljön a nagy kerti sütések, grillezések ideje – a könyv a szabadban való étkezéshez is remek tippeket ad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top