Szabadidő

XI. Duna Karnevál

Budapest polgárai, és persze a fõvárosba látogató vendégek idén immáron tizenegyedik alkalommal élvezhetik a Duna Karnevál Nemzetközi Kulturális Találkozó színpompás eseménysorozatát.

A többnyire budapesti helyszíneken zajló multikulturális rendezvény tíz napon keresztül – június 9-17-ig- szórakoztatja a kulturális eseményekre szomjazó közönséget. Az összművészeti fesztiválként jegyzett találkozó rendezője a BM Duna Művészegyüttes, mely a tánc és a zene szinte valamennyi műfaját felvonultatja. A klasszikus nemzetközi karneválokhoz hasonlóan a rendezvény elsődleges célja a hazai hagyományok művészetének népszerűsítése.
Az előadások a tánc és a zene műfaja köré csoportosulnak, és főként színvonalas népzenei és néptánc előadásokkal, szimfonikus zenével szórakoztatja a hazai és külföldről érkezett közönséget.










A Duna Karnevál Nemzetközi Kulturális Találkozó napjainkra Budapest fesztiválváros és Európa kulturális életében a nemzeti és nemzetközi hagyományok méltó képviselőjévé vált. Idén elnyerte a Europe Top 500 elismerő címet.
Igazi karneváli hangulatba csöppenhetünk bele, melynek megteremtésében az idei rendezvényen is részt vesznek a hazai hivatásos és amatőr néptánc és népzenei együttesek, fúvósok, a világzene és kortárs tánc képviselői is. A külföldi együttesek között egyaránt megtalálhatóak a határon túli magyar hivatásos és hagyományőrző, az európai kultúra képviselői, de tengeren túlról érkezett társulatok is képviseltetik magukat. A rendezvénysorozat a Margitszigeti szabadtéri színpadon zajló, június 16-án 20.00–kor kezdődő Gálaműsorral ér véget, melyen többek között Bulgária, Románia, Görögország, Lengyelország, Olaszország táncegyüttesei képviseletik magukat.


Időpont: 2006. június 10-17.

A rendezvénysorozat helyszínei:
Vörösmarty tér, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, BM Duna Palota, Mátyásföld Erzsébetligeti Színház, Olasz Kultúrintézet, Roosevelt tér, Békásmegyeri Közösségi Ház, Budakalász, Üröm, Dunakeszi

Jegyek ára : 900-5.000 Ft között
Jegyek kaphatók: Vörösmarty tér – Információs pavilon: június 13-16., az ismert jegyirodákban és a helyszínen.
Tipp: a rendezvény honlapja »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top