Szabadidő

Múzeumok Éjszakája

Idén június 24-én negyedik alkalommal kerül sor a Múzeumok Éjszakájára. A nagyszabású programsorozatra idén már összesen 45 magyar város készül több száz programmal és kiállítással.





Az európai nagyvárosok hagyományait követve 2003 óta Magyarországon is az év leghosszabb napjához, Szent Iván napjához legközelebb eső szombat éjszakán kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája.

Csak Budapesten 49 helyszínen több mint 400 programból választhat majd a késői látogató. Gazdag múzeumi programok – tárlatvezetések, foglalkozások, vetítések és beszélgetések, koncertek és táncbemutatók – este hattól hajnali kettőig ízlés szerint látogathatók.


Koncertek, csónakázás, pezsgőzés

A programok sokszínűsége és száma lehetővé teszi, hogy bárki összeállíthasson belőlük egy érdekfeszítő, forgatagos estét. Megtekinthetők a jelenlegi nagy kiállítások, mint például a 200 éves múmiák a Természettudományi Múzeumban, vagy a „Magyar Vadak” alkotásai a Magyar Nemzeti Galériában. A tárlatlátogatáson kívül azonban számos mozgalmas és aktív program is várja az érdeklődőket: az omnibuszozás a városban, csónakázás a Városligetben, veteránautó találkozó és pezsgőzés a Várban csak ízelítő a hatalmas programpalettáról. Ezen kívül tánc- és színielőadások, zenei műsorok és érdekes beszélgetések izgalmas egyvelege zajlik majd országszerte a Múzeumok Éjszakáján!

A cél, hogy a múzeumok találkozóhelyek legyenek, ahol pezsgő kulturális élet folyik, és ahol a rendezvények sokasága kínál szórakozást az odalátogatónak. Tavaly több mint 100 ezren voltak kíváncsiak a rendezvényre.





A Múzeumok Éjszakájára – az elmúlt évekhez hasonlóan – olyan matricázott belépőjegyek készülnek, amelynek egyszeri megvásárlásával (1000 Ft felnőtt jegy, 500 Ft gyermek jegy áron) Budapesten az összes résztvevő intézmény valamennyi programja és kiállítása megtekinthető. Ezzel a jeggyel ingyenesen lehet igénybe venni azokat a különjáratú autóbuszokat, amelyek folyamatosan közlekednek majd a programok helyszínéül szolgáló múzeumok között. A jegyek megvásárolhatóak a résztvevő múzeumokban és a BKV Zrt. kiemelt jegypénztáraiban június elejétől.

A rendezvénysorozat részletes programja június 5-től megtalálható a múzeumokéjszakája.hu weboldalon, illetve a budapesti programokhoz az Exit magazin külön ingyenes mellékletet jelentet meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top