Hozzávalók:
szafaládé
hagyma
uborka
paprika
só, bors, ecet (5%-os)
cukor
Elkészítés:
Készíts ecetes, cukros, sós vizet, forrald fel, majd hagyd kihűlni. ( 1 liter vízhez kb. 1 – 1 , 5 dl ecet, egy evőkanálnyi cukor, 3 babérlevél illik). A szafaládét, vagy debrecenit hosszában vagdosd be, majd ezekbe a nyílásokba tömködj rengeteg előre besózott karikára vágott hagymát, és/vagy uborkaszeletet, ízesítsd szemes borssal, mustármaggal, pepperonival, majd egy fogpiszkálóval szúrd át, nehogy szétessen. Az így előkészített kolbászkákat fektesd egy nagy befőttesüvegbe, önts rá ecetes vizet, hogy ellepje, és fedd le tetővel. Kb. 5 napos pihentetés után (amikor a debreceni elkezd fehéredni) tálalható előételként, vagy sörkísérőként, friss kiflivel, esetleg barna kenyérrel.