Szabadidő

Sajtos lepény

Hozzávalók:

• 15 dkg liszt
• 15 dkg margarin
• 3 tojás
• 5 dkg reszelt sajt
• só, bors
• egy gerezd fokhagyma
• 1,5 dl sör

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, egy csipet sót, a puha margarint, és egy-két evőkanál vízzel gyúrd össze könnyű tésztává. Egy kerek 20, vagy 22 cm-es tortaforma alját, peremét kend ki vajjal és béleld ki a tésztával, úgy, hogy egy újjnyi pereme legyen. Hűtőszekrényben pihentetve fél órát hagyd állni, majd forró sütőben 10 perc alatt süsd elő. A három tojást keverd fel villával, ízesítsd sörrel, borssal, a lereszelt fokhagymával, a reszelt sajttal és öntsd fel a sörrel. Az így kapott masszát öntsd bele a tortaformába és további 15-20 percig, süsd készre. Langyosan, cikkekre vágva fogyasztható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top