Szabadidő

Tokió

A misztikus thrillerben egyszerre tárul fel a japán maffia könyörtelen világa, és derül fény a japán katonák II. világháborús kegyetlenkedéseire. A háttérben húzódó összefüggések minden képzeletet felülmúlnak.





Greyt, a londoni diáklányt gyerekkora óta egy szörnyű bizonyosság gyötri. Senki sem hisz neki, ő mégis megszállottan kutat, hogy kiderítse látomásának valóságalapját. Tokióba utazik, ahol reményei szerint fellelheti a legfontosabb bizonyítékot, egy filmfelvételt az 1937-es nankingi mészárlásról, amely során a japán katonák háromszázezer ártatlan kínai embert gyilkoltak le.

A filmfelvétel – ha egyáltalán létezik – csak egy valakinél lehet: a brutális esemény egyik túlélőjénél. Csakhogy a szóban forgó professzor feltételekhez köti az együttműködést. Véres feltételekhez.

Grey felcsap hosztesznek egy tokiói elit night-clubban, ahol kapcsolatba kerül a város legrettegettebb jakuzafőnökével, aki szintén megjárta Kínát az invázió során. Mindhárom szereplőnek, az angol diáklánynak, a kínai professzornak és a japán jakuzafőnöknek is megvan a maga titka, de vajon mi lehet bennük a közös?

Szerző: Mo Hayder
A könyv címe: Tokió
Ár: 2.570 Ft
Kiadó: Tericum Kiadó »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top