Szabadidő

Aphrodité

Az Aphrodité világhírû, nálunk is kedvelt írója ezúttal a szerelem és az asztal örömeinek mûvészetét dícséri. Személyes emlékeit erotikus irodalmi példákkal és pikáns humorral fûszerezi.




Isabel Allende pimasz tiszteletlenséggel vegyes rajongással kínálja fel a szerelmi vágyat fokozó ételek-italok gazdag gyűjteményét. Ősi és modern receptje van a csábításra, a szerelmi szenvedély fellobbantására, a hosszan tartó gyönyör fokozására vagy a lankadó férfierő felélesztésére. De a történelmi múlt mély katlanából merítve felidézi Néró, Nagy Katalin cárnő és a francia Madame du Barry grófnő hatalmas étvágyát is.

„ Bánom már a diétákat, a hiúságból elutasított ínycsiklandozó falatokat éppúgy, mint ahogy sajnálom nagyon azokat az alkalmakat a szeretkezésre, amelyeket függőben lévő ügyek vagy puritán erények miatt szalasztottam el. Az emlékezet kertjében barangolva azonban mind tisztábban látom, hogy emlékképeim az érzékeimhez kapcsolódnak… ”

A szerelem, az érzékek és a kulináris élvezetek ódája ez a különleges mű, amellyel Isabel Allende a vágy és a képzelet adta gyönyört és örömet ünnepli.

A magával ragadó, mesterien megírt bájos mesék, az ínycsiklandozó receptek, és az írónő kópés humora, asszonyi bölcsessége minden olvasót rabul fog ejteni.

Kiadó: Geopen Könyvkiadó »





Isabel Allende Llona chilei írónő, a világ egyik legnépszerűbb kortárs szerzője, a mágikus realizmus egyik képviselője, könyvei eddig 35 millió példányban keltek el 27 nyelven.
Peruban született, apja Salvador Allende egykori chilei elnök (1970–1973) rokona. A család élt Bolíviában Libanonban, s csak 1958-ban költöztek Chilébe, ahol az írónő befejezte tanulmányait.
1959 és 1965 között az ENSZ FAO munkatársa Santiagóban, majd Brüsszelben. Az 1973. szeptember 11-ei chilei puccs során megölték Allende elnököt, s Isabelt Venezuelába száműzték.
1981-ben, amikor megtudta, hogy 99 éves nagyapja halálán van, Isabel levelet kezdett írni neki, amelyből később összeállt egy könyv kézirata (Kísértetház, 1982), a belőle született film világsiker lett. Azóta az írás életének része lett, s azt vallja, hogy szinte mágikus transzban születnek meg benne a történetek.
2003-ban megválasztották a chilei parlament elnökének.












Egy kis ízelítő a könyvben található több tucat receptből…

Mousse Au Chocolat

Szerelmesek Charlotte-ja
Hárempulyka
Bacchus erőleves
Erotikus mártás
Rokfortos körte
Magyarul megjelent művei:

• Kísértetház
• Éva Luna
• Szerelem és árnyak
• Paula
• A szerencse lánya
• Az elmosódó önarckép
• A vademberek nyomában

Tipp: az írónő honlapja »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top