Szabadidő

Budapesti Tér-Film-Zene Fesztivál

Ez évben - mondhatni már tradicionálisan - rendezik meg a harmadik Budapesti Tér-Film-Zene Fesztivált. A fõváros lakói már várják, a külföldi turisták meglepetés-programként kapják a színes eseménysorozatot.




A tavalyi statisztika szerint mintegy kétszázezer nézője, hallgatója volt a kényes ízlést is kielégítő, rendkívül gondosan válogatott programoknak. Kevés szó, sok zene és kép – talán ez volt és most is ez a legfőbb válogatási szempont, s no persze az ínyenc vendégek igényességét is szolgálni szándékozó egyedi, esetenként csak „itt és most” látható, filmtörténeti szempontból is kuriózumnak számító darabok bemutatása.

A premierek sorát bővíti egy ősbemutató! A fesztiválközönség itt találkozhat először – a hazai filmgyártás legtöbb szereplős, díszletezését tekintve „megafilm”-nek számító termékével – a Szörényi- Pozsgai- Fonyódi: Árpád népe misztikus operájával.

A rendezők minden bizonnyal megkönnyítik a vendégek választását azzal, hogy naponta, műfaj szerint tematizált vetítések lesznek, így érdeklődési körüknek megfelelően jegyezhetik elő naptárjukban, melyik előadásra érdemes elmenniük.
A filmkedvelők persze találkozhatnak jelenleg is futó siker-filmekkel.

Bemutatásra kerül például az Üvegtigris 2., a Csak szex és más semmi, a Fekete kefe, a Dallas Pashamende, Az igazi Mikulás… és még sorolhatnánk.
A program bőségesen tartalmaz archívumból elővarázsolt némafilmeket, koncertfilmeket, gyermek- és animációs filmeket.

Ízelítő az élő, zenés programokból: Szakcsi Lakatos Béla, Csepregi Gyula, a Budapest Ragtime Band és az Extrém Jazz Quartett. A helyszínen felállított színpadon a szomszédos Néprajzi Múzeum több alkalommal is bemutatja és megszólaltatja a régi hangszerekből álló gyűjteményét.

A Budapesti Tér-Film-Zene Fesztivál valamennyi programja díjmentesen látogatható.

Figyelemreméltó technikai újdonság, hogy az eddigi két kisebb méretű screen helyett egy, a tavalyihoz képest dupla méretű 62m2-es LED-videofalon élvezheti a közönség a látnivalókat.

Helyszín: Budapest, Kossuth tér

Időpont: 2006. július 10. – augusztus 6. 16.30-23.00 óráig

Tipp: a Fesztivál részletes programja és az aktuális információk megtalálhatóak a rendezvény honlapján »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top