Szabadidő

Patty Diphusa

Pedro Almodóvar spanyol filmrendezõ filmjeiben a nõi lélek és a szenvedély állnak középpontban, így nem meglepõ elsõ könyvének témája sem: egy szabadszájú pornószínésznõ, Patty naplójába kukkanthatunk bele.





A hazánkban is igen népszerű, egyes körökben már-már kultikusnak tartott filmeket készítő spanyol rendező kötete minden bizonnyal nagy örömet fog okozni híveinek. Almodóvar egy felkérés nyomán hónapokon át az egyik madridi lap, a La Luna hasábjain osztotta meg sztorijait az olvasókkal – csak éppen nem a saját neve alatt, hanem magát pornósztárnak kiadva.

 

A szórakoztató, provokatív Patty meghökkentő, polgárpukkasztó történeteiből a madridi éjszaka temérdek színes, bizarr alakját ismerhetjük meg. Nem véletlen, hogy a groteszk események színhelye Madrid, hiszen a rendező szerint ennél nincs szórakoztatóbb város a világon – filmjeit látva eddig is elhihettük ezt neki, ám most írásban is igazolja véleményét. A kötet ugyanakkor nem csupán felszínes tréfák csokra, mivel az egyes írásokat a komikus szál Almodóvar ars poeticájának irodalmi leképezésévé fűzi össze.


Szerző: Pedro Almodóvar
A könyv címe: Patty Diphusa

Kiadó: Palatinus Kiadó
Ár: 2290 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top