Szabadidő

Veszprémi Ünnepi Játékok 2006

Augusztus elsõ hetében a Balaton és a Bakony között fekvõ Veszprém városa a hazai és a nemzetközi zenei élet nagyjaitól lesz hangos.





A világsztárok vendégszereplésében gazdag Veszprémi Ünnepi Játékok hagyományosan minden évben augusztus elején kerül megrendezésre a „királynék városában”. 
A kiemelkedő kulturális rendezvény mind az öt napja más és más zenei karakter körül szerveződik. Hagyományosan az opera, a hangszeres muzsika, valamint a jazz kap egy-egy napot az eseménysor keretében.


Rövid programismertető

Augusztus 2. 20.00
Az idei repertoár a hagyományokhoz hűen igen színesnek ígérkezik.  Mozart születésének 250.-ik évfordulója alkalmából az ötnapos fesztivál színvonalas programsorozata a zeneszerző Varázsfuvola című operájának koncertszerű előadásával veszi kezdetét augusztus 2-án. Az Éj királynőjének szerepében Miklósa Erikát hallhatja a közönség, a Nemzeti Filharmonikus Zenekart Kocsis Zoltán vezényli.

Augusztus 3. 21.00 

Korunk talán legnagyobb Hammond orgonistája, Joey DeFrancesco augusztus 3-án ad koncertet.







Augusztus 4. 21.00 

Augusztus 4-én a spanyol Paco de Lucia és zenekara gitár estjét élvezheti a közönség, mely fantasztikus flamenco hangulatot varázsol Veszprém szívébe. Paco de Lucia Cositas Buenas című lemezét – mely koncertjének címe is egyben – minden idők legjobb flamenco anyagának tartják.

 

Augusztus 5. 21.00 

A New York-i The Manhattan Transfer nevű formációban egy alt, egy szoprán, egy tenor és egy basszus swing és jazz koncertjét hallgathatjuk meg augusztus 5-én.

 

Augusztus 6. 21.00 

A rendezvénysorozatot a világhírű operaénekes, az amerikai Barbara Hendricks és a svéd The Magnus Lindgren Quartett jazzműsora zárja augusztus 6-án.

 

A fesztivál a veszprémi várngyed történelmi környezetében, a Várban felállított színpadon kerül megrendezésre, a Püspöki palota csodálatos barokk épületével a háttérben.

 







A fesztivál kísérőrendezvénye

A fesztivált jelentős képzőművészeti kiállítás egészíti ki az idei év során is. “Remekművek” címmel a Művészetek Háza Csikász Galériájának termeiben láthatunk válogatást Kovács Gábor magángyűjteményéből. A kiállítás szeptember 24-ig látogatható naponta 10-18 óráig (a fesztivál idején 20 óráig) a Vár u. 17. szám alatt.


Jegyek: A jegyek több helyár kategóriában kaphatók, az árak három és tizenötezer forint között mozognak. A jegyeket a veszprémi jegyirodában vásárolhatjuk meg, vagy az alábbi elérhetőségeken rendelhetjük meg őket.

 

Tel.: 88/444-454
e-mail: jegyinfo@veszpremfest.hu

 

Helyszín: Veszprém, Vár, Szentháromság tér
Időpont: 2006. augusztus 2-6.
A fesztivál rossz idő esetén is megrendezésre kerül a Sportcsarnok területén.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top