Szabadidő

Sztár vagyok! – Renee Zellweger stílusa

Egy texasi lány, egy igazi természetes szépség letisztult stílussal. Ugyanolyan jól érzi magát farmerban, mint a csillogó elegáns estélyi ruhában. Frissesség és életszeretet árad belõle. Vajon mi a titka?





Akár az Oscar gálára összegyűlt rajongóit köszönti, akár egy filmbemutatóra érkezik, Renee Zellweger a kislányos és az elegáns stílusban egyaránt otthon van.

A texasi Hustonban született, majd egy vidéki kisvárosba költöztek, tipikus amerikai életet élt, sportolt, és a középiskola szurkolócsapatába került.
Renee így mesél erről: ” Egyenruhát kellett hordanunk péntekenként, jó buli volt. Legalább nem kellett azon gondolkodni, melyik farmeremet húzzam fel azon a napon.”

A színjátszókör tagjaként teltek a kamaszévek, majd a texasi egyetemen szerzett diplomát, utána indult Los Angeles meghódítására. Az első nagy sikert a Jerry Maguire válogatásán aratta, ahol azonnal őt választották a film női főszerepére, olyan színésznők előtt, mint Winona Ryder és Mira Sorvino.

A szépséges új arc azonnal elnyerte a hollywoodi sztár, Tom Cruise elismerését. Ám a film premierjén látszott, hogy Renee-nek még új a népszerűség, és ez a megjelenésén is látszódott. A neves stylis-tok szerint: “Úgy nézett ki, mintha egyenesen Texasból jött volna…”

Nem klasszikus értelemben vett szépség, de huncut a külseje, a Vanity Fair szakértője úgy véli, hogy Renee leginkább szép szőke hajával szeret játszadozni. Viseli hosszan, röviden, göndörítve, egyenesen, hátrafogva. Minden sokkoló drámai hatás nélkül csak használja, amije van. Néha el is rejtőzik a frizurája segítségével.

Amíg a karrierlétrán felfelé lépkedett a divat terén inkább visszacsúszott. Első ízben 1999-ben jelent meg az Oscar gálán, ahol egy hímzett szűkített lila Lauren Scott modellt vett fel.









Névjegy: 
Renee Zellweger
(1969. április 25. Huston – Texas)
Filmjei 
•  A remény bajnoka (2005)
•  Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! (2004) 
•  Pokolba a szerelemmel (2003) 
•  Hideghegy (2003) 
•  Chicago (2002) 
•  Bridget Jones naplója (2001)
•  Én és én meg az Irén (2001) 
•  Betty nővér (2000)
•  Oltári vőlegény (1999) 
•  Életem értelme (1998) 
•  A hazug (1997) 
•  Jerry Maguire – A nagy hátraarc (1996)
•  A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér (1994) 

Díjai:
– Az év legjobb elsőfilmese (1996)
– Blockbuster-díj (1996)
– Legjobb színésznő (1997)
– Golden Globe-díj (2001)
– Legjobb női mellékszereplő Oscar-díja – Hideghegy (2003)

Oldalak:
• A Zellweger diéta titka » 
• Rajongói oldala (angol) »
A Betty nővér című filmjéért Arany Glóbusz-díjat kapott, ám az átadásról majdnem lemaradt. ” A mosdóban voltam, rossz időzítés. Úgy éreztem valami van a fogaim között, ezt ellenőriztem. és tényleg.”
Amikor végre fellépett a színpadra mindenkit elbűvölt. Egy gyönyörű Galanos modellben volt. Rita Watnik stylist így mesél erről a ruháról: ” Amikor ezt a ruhát készítettük Renee számára, a célunk az volt, hogy csupán azt sugározza, a viselője nagyon gyönyörű, jól öltözött és elegáns. Az egészet nagyon egyszerűre, és tökéletesre terveztük.”

2001-ben megdöbbentette a sztárvilágot azzal, hogy az Oscar gálán kanárisárga ruhában jelent meg. Renee-nek ekkor már volt saját reklámszakembere, menedzsere, asszisztense, és persze ott volt önmaga. Soha nem könnyű ennyi ember elképzeléseinek megfelelni. Sokan féltek a sárga színtől, a fazontól, de ő mindvégig ragaszkodott hozzá.  

Jó döntés volt, Renee egyszerre az első sorba került. Megjelenése azt sugallta: sztár vagyok, nézzetek rám! Egyszeriben a vezető divattervezők kedvencévé vált. Ő Carolina Herrera-ban találta meg lelki társát a divat terén.

Az Oscar vörös szőnyegéről lelépve Renee Zellweger hétköznapi texasi lány maradt, akit nem szédít meg a hírnév, de amint megjelenik a szőnyegen, csillog, magabiztosságot, és kifinomult ízlést sugároz. Karrierje során a különleges szépségét olyan kiváló stílusérzékkel párosította, melyre évtizedek óta vártunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top