nlc.hu
Szabadidő
Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet…

Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet…

Pál, Kata, Péter jó reggelt, Nyuszi ül a fûben, Csip-Csip csóka… Ugye, ismerõsen csengenek ezek a sorok? Szeptembertõl kisfilmek formájában meg is nézhetjük egykori kedvenc mondókáinkat, a legkisebbek pedig könnyedén megtanulhatják õket.




A természettel való szoros együttélésből eredő népi mondókák és dalos játékok napjainkra elvesztették természetes közegüket. A Minimaxon induló „Mondókák“ sorozat célja, hogy gyermekirodalmunk e részét közel hozza azokhoz az új generációkhoz, akik „az elveszett mezőt és falut” már hírből sem ismerik. A mondókákat színes kis animációs filmek jelenítik meg, hogy a ritmus és a szójátékok élményén túl szárnyakat adjunk a gyermekek vizuális fantáziájának is.

A „Mondókák“ sorozattal a csatorna hozzájárul a magyar kultúra egy szeletének megőrzéséhez és továbbéléséhez. A magyar mondókakincs rendkívül gazdag, így a számtalan lehetőség közül nem volt könnyű kiválasztani az első sorozatban feldolgozásra került 52 mondókát.
Az elmúlt években Magyarországon csak egy animációs televíziós sorozat készült gyerekeknek, így a „Mondókák“ létrejötte igen nagy jelentőségű. Ha a sorozat elnyeri a gyerekek tetszését, képeskönyvben is megjelenik majd, sőt, folytatva a kezdeményezést, a készítők legközelebb gyerekdalokat fognak megfilmesíteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top