nlc.hu
Szabadidő
Házasságon innen és túl

Házasságon innen és túl

Háy János legújabb kötetében férfiakat és nõket ismerünk meg, házasságokat, szétesett kapcsolatokat, megalázott feleségeket, férjeket, Budapestet és az agglomerációt...










Szerző:
Háy János
A könyv címe: Házasságon innen és túl (novellák)
Ára: 2800 Forint
Kiadó: Palatinus Kiadó
Háy János új kötete az elmúlt tíz év során írt novelláinak legjobbjait fogja csokorba, köztük olyan kedvelt darabokat is, mint a Budapesti tavasz, A harmadik fiú, a Világörökség része, vagy a Szilveszter, amely a Dzsigerdilen című regény valós történetét meséli el.

A Házasságon innen és túl című kötetében férfiakat és nőket ismerhetünk meg, házasságokat és szétesett kapcsolatokat, megalázott feleségeket és szeretetlenségben élő férjeket, Budapestet és az agglomerációt.

A novellák nyelvezete egészen más, mint amit az eddigi Háy-prózáktól megszokhattunk. Itt nem találkozunk sem a regények meseszerűségével, nagyívű leírásaival, sem a Bogyósgyümölcskertész kedélyes gyermeki beszédmódjával.

Az új novellák szűkszavúak, a lényegre összpontosítanak, kerülik a felesleges magyarázkodást, felesleges írói futamokat. A mondatok mindig a pontosságra törekszenek, s arra, hogy a lehető legkevesebb információval tudják az olvasó számára meghatározni a helyet, a helyzetet, a jellemeket és a sorsokat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top