nlc.hu
Szabadidő
Lovasíjász és husky kutyás bemutató

Lovasíjász és husky kutyás bemutató

Ha nincs még programod hétvégére, látogass el a Kincsem Parkba, ahol a lóverseny mellett Husky kutyás szánhúzó verseny és lovasíjász bemutató fokozza majd a hangulatot, sõt, a lovaglást is kipróbálhatod.





A Magyar St. Leger Díjon, 2800 méteren indulnak a 3 éves fiatal versenylovak. Egy átversenyzett szezon végén a gyakorlott zsokéknak extra hosszú távon kell bizonyítaniuk. A száguldó lovakat érdemes látcsővel nézni, hogy a starttól a verseny minden egyes mozzanata már közelről is látható legyen.

Lóverseny előtti és futamok közötti programok:

Husky kutyaszánhúzó bemutató

A kutyaszánhúzás a skandináv hagyományokra épülve hazánkban is meghonosodott. Csekély esély van arra, hogy a héten leessen az első hó, ezért a kutyák kerekes szánok állnak starthoz 4-es, 6-os illetve 8-as fogatban.

A kutyák párnázott hámba fogva erős kötélzettel egymáshoz és a „szánhoz” vannak kapcsolva. A csapatban minden kutyának megvan a saját feladata, amit képességei alapján rengeteg munkával megtanult, begyakorolt.
Ennek a sportnak a továbbfejlesztett változatait is megtekinthetik október 8-án. Starthoz állnak a versenyzők bikejouring (kutyás kerékpározás), scooter (kutyás rollerozás), canicross (kutyás futás) versenyszámban.
Legyél te is tanúja az első nagyszabású magyarországi versenynek! Nézd meg, miként sportolhatsz kedvenceddel.







Az idomárok, a versenyzők a bemutató után szívesen adnak tanácsot kutyatartásról, trenírozásról egy-egy kutyasimogatás közben.
Ne felejtsd otthon a látcsövet sem!  


Lovasíjász bemutató

Élő honfoglalási történelemórán is részt vehetsz, ugyanis egy olyan korhű jurtát lehet megtekinteni kívülről belülről, amelyben régen a sámánok varázsoltak a világfa mellett. Honfoglalási fegyverbemutatónak lehetsz tanúja, valamint a szervezők lehetőséget biztosítanak arra is, hogy az íjászat csínját-bínját elsajátítsák a bátor vállalkozók.

És ha ez még nem lenne elég, a programok mellett ingyenes lovaglási lehetőséget biztosítanak a lovas bemutatók előtt, között és utána.






Időpont: 2006. október 8. 11.00-től
Program helyszíne: 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
Ajánlott viselet:
hétköznapi elegancia

Szükséges felszerelés: látcső


Belépők ára:
• Felnőtteknek 1.000 Ft
• Gyerek belépő: 600 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top