nlc.hu
Szabadidő
Casanova Night Musical

Casanova Night Musical

Perjés Péter hamarosan egy igazán nagyszabású produkcióval kápráztat el minket. A látványos show a világhírû szeretõ életén keresztül önfeledten buzdítja majd az embereket a szerelem, a szex és az élet szabad szeretetére.




A Casanova Night Musical Világpremierre 2007. június 1-jén és 2-án kerül sor a Budapest Sportarénában. A tér felét kihasználva, kolosszeumszerűen felépített, 6000 férőhelyes nézőtérrel várják az érdeklődőket, akik így egészen egyedülálló módon élvezhetik majd a még soha nem tapasztalt Night Musical-atmoszférát.

Perjés Péter egy egyedülálló produkcióval, a Casanova Night Musical kétfelvonásos művével áll hamarosan a magyar és a nemzetközi közönség elé. Az író, zeneszerző, rendező, producer rendületlenül hisz abban, hogy a látványos show a világhírű szerető életén keresztül önfeledten buzdítja majd az embereket a szerelem, a szex és az élet szabad szeretetére. 


– Hogyan született meg a Casanova Night Musical ötlete?

– Két és fél évvel ezelőtt Szurdi Tomi barátom javaslatára kezdtem el gondolkodni egy musicaltémán. Egy hajnalon villant be Casanova neve és figurája, elhatároztam, hogy az ő életét fogom feldolgozni, úgy, mint eddig még soha senki, musical formájában. A Night Musical-stílus egy külön kategória, és egyben marketingfogás, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a produkciót nemzetközi szintre emelje. Bízom benne – egyre több barátommal együtt –, hogy olyan show-t tudunk létrehozni, amely a külföldi színpadokon is megállja a helyét. 

– Miért pont Casanovát választottad?

– Olyan témát akartam találni, ami mindenkit foglalkoztat, ez pedig logikusan a szex, a szerelem, a párkeresés. Ez a témakör örök, Casanova pedig igencsak emblematikus figurája, akinek a nevét az egész világon ismerik. Szeretném, ha ennek a Night Musicalnek a hatására nyitottabbak lennének az emberek, könnyebben ismerkednének, hiszen annyi választási lehetőség előtt állunk. Nem szabad hagyni, hogy elmenjen mellettünk az Igazi – erről szól ez a mű.







– 2004-ben született az alapötlet, azóta eltelt két és fél év. Mi minden történt ez alatt az idő alatt?

– Az utóbbi évek kemény munkával teltek, hiszen törekedtünk a tökéletességre. Százszor átírtam a szövegkönyvet, folyamatosan csiszoltam, aztán Szabados Misi barátom, aki rendezőtársam is lesz ebben a produkcióban, beszállt a projectbe, és vele is újra és újra átgyúrtuk és gyúrjuk az egészet. A szövegkönyv változataival párhuzamosan alakultak, formálódtak a szerzemények.





Másfél év után bekapcsolódott Pejtsik Péter, az After Crying frontembere, aki nemcsak hangszerelési feladatot vállalt, de alkotóként társunk lett. Szakos Krisztián végső hangszerelése és keverése tette rá a pontot az i-re, mielőtt 2006 júniusában megjelent a CD. Közben elkészült az első klipünk, a Belém bújt a kisördög, amely egyre népszerűbb Magyarországon, és már a Music TV is lejátszotta. Megnyitott a hivatalos weboldalunk is, ahol számos érdekes információ található.

– Kikből áll össze a Casanova Night Musical alkotógárdája? 

– Szurdi Tomi, Moldován Ákos, Pejtsik Péter és jómagam zeneszerzők vagyunk. Együtt írtuk a dalokat. A dalszöveget és a szövegkönyvet én követtem el. Szabados Misi lesz a rendezőtársam, aki egyébként szerepel is, egy kicsit félnótás süketnémát alakít majd. Bencsik Andrea a jelmezekért, Végvári Zsófi a díszletekért felel, Papp Timi és Pekár Laci pedig a koreográfiákat álmodja meg. Indián – aki a klipet is rendezte – vállalta a kaszkadőr- és látványelemek tervezését, kivitelezését. A háttérben még nagyon sokan dolgoznak azon, hogy egy igazán látványos és nagyszabású show-val állhassunk majd a nagyérdemű elé. 

– Hogyan találtátok meg a szereplőket? 

– Amikor írtam a darabot, a karakterek és a hozzá tartozó arcok egy része már a fejemben volt. Őket személyesen kerestem meg és kértem fel a szerepekre. Ezenkívül volt komoly casting is, ahol jó néhány igen tehetséges énekesre és énekesnőre bukkantunk. Vegyes csapatot állítottunk fel: vannak, akik a musical világából, és vannak, akik a pop, jazz, illetve a rockzene berkeiből érkeztek.






– A produkció előfutáraként megjelent egy díszdobozos CD, mely 18 dalt tartalmaz. Ehhez, úgy tudom, nem csak a lemezboltokban lehet hozzájutni. 

– Valóban, a weboldalunkon a teljes CD ingyen letölthető. Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy én vagyok a producer, a kiadó és a szerző is egyben, így aztán ennek semmi akadálya nincs. Az a célunk, hogy az emberek megismerjék és megszeressék a zenét, hogy mire eljönnek megnézni az előadást, legyen egy vagy több kedvenc daluk. Épp úgy, mintha egy koncerten lennének. 

– A musical korhatáros. Hány éves kor fölött nézhetik meg az érdeklődők?

– Nem voltunk túl szigorúak, de nem szeretnénk a zsenge szüzeket megbotránkoztatni, ezért azoknak ajánljuk a Casanovát, akik már elmúltak 16 évesek. Tartogatunk jó pár meglepetést, de semmi olyat nem mutatunk a színpadon, ami közerkölcsöt sértene. Igyekszünk művészien tolmácsolni Casanova pikáns és kalandos világát.





– Ha jól tudom, külföldön is szeretnétek bemutatni a produkciót.

– Így igaz. Mikor az egész ötlet megszületett, tisztában voltam vele, hogy Magyarország kis ország, az anyanyelvünket jóval kevesebben beszélik, mint az angolt, ami világnyelv. A Casanova alaptémája, a szerelem és a szex viszont az egész világon létezik, mindenkit ugyanúgy érdekel. A Világpremiert éppen ezért magyarul és angolul is megtartjuk, hiszen sok külföldi nézőt, színházigazgatót, producert is várunk a nemzetközi siker reményében. 

– Angol nyelven is magyar szereplőkkel adjátok majd elő a darabot, vagy külön szereposztás lesz, anyanyelvi színészekkel?

– Természetesen magyar szereplők játszanak majd angol nyelven is, bár természetesen Christina Aguilerát szívesen látnám a próbákon. De ez az alkotás többek között arról is szól, hogy a magyarok milyen jó csajok és pasik, milyen jól táncolnak és énekelnek, és sorolhatnám. Szeretném, ha a produkció Magyarország jó hírét vinné a világban. A fordításért és a tökéletes kiejtésért Todd Williams Magyarországon élő, Los Angelesben született műfordító neve biztat reményekkel. 

– Megtudhatjuk a Világpremier pontos időpontját és helyszínét?

– A legideálisabb helyszínnek, ahol egy olyan nagyszabású show-t lehet rendezni, amiről mindig is álmodtunk, a Budapest Sportarénát találtuk. Várunk mindenkit a Világpremierre 2007. június 1-jén és 2-án.






– Nem túlságosan nagy az a tér?

– Csak a felét fogjuk kihasználni a létesítménynek, kolosszeumszerűen, hogy mindenhonnan jól lehessen látni. Körülbelül 5-6000 ember élvezheti majd egyszerre az eddig sohasem tapasztalt Night Musical-atmoszférát. 

– Összesen, tánckarral és statisztériával együtt hányan szerepelnek majd?

– Azt hiszem, pontosan nyolcvanegyen. Persze lesz egy olyan pillanat, amikor még ennél is többen leszünk egyszerre színpadon, mégpedig amikor a premieren az alkotók és a közreműködők is kiállnak a közönség elé. Ott mindenkinek meg kell hajolnia aznap este. 

– A bemutatóig milyen feladatok várnak még rátok?

– Készül a Kisördög angol és A fény és egy árnyék klip magyar, angol verziója. Februárig zajlanak az előkészületek. Ezt követi 4 hónap próba. Rengeteg tennivalónk van még, sokszor kevésnek tűnik a napi 24 óra. Szerencsére a kisördög nem alszik!





Tipp: bővebb információ a Casanova Night Music honlapján. Klikk ide! »

Fotók: Casanovanightmusic.com »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top