nlc.hu
Szabadidő
Vérforraló ritmusok

Vérforraló ritmusok

Ha egy kis dél-amerikai kirándulásra vágysz súlyos anyagi terhek és nehéz bõröndök nélkül, ott a helyed a Tango Esperimento koncertjén. Lüktetõ ritmusok, fülbemászó dallamok...





Együttesünk 2004 novemberében alakult. Mint azt a nevünk is sugallja, „kísérletezés”, egy izgalmas kezdeményezés arra, hogyan szólal meg a múlt század legérzékibb zenéje, az argentin tangó egy sajátos, mai felfogásban. Tagjaink képzett muzsikusok, akik a dzsessz, klasszikus zene, világ- és népzene illusztris képviselői.

Az 1940-es években Astor Piazzolla, a legendás bandoneonművész és zeneszerző a tangó műfaját a bordélyházakból és füstös mulatókból az elegáns koncerttermek világába emelte. Mi most megidézzük ezt a hangulatot, és egyben bebizonyítjuk, hogy ez a muzsika mennyi izgalmat rejt a mai kor hallgatója számára. A művek hangszerelését magunk alkotjuk, a tangó eredeti elemeit, a lüktető ritmust és a fülbemászó dallamokat a tradicionális hangzásvilág mellett a dzsessz és a kortárs zene színeivel fűszerezzük.

A tangó maga az élet, örömeivel és bánataival együtt, világa ezért is időtálló és mindig aktuális.

Első lemezünk, mely a Paso Primo (Első lépés) címet viseli, a műfajban rejlő sokszínűséget mutatja be. A Tango Esperimento felállása óta számos rangos koncerten, rendezvényen vett részt. A nagyközönség legutóbb szeptemberben, a „Buenos Aires Budapesten” nemzetközi argentin tangófesztiválon, a Művészetek Palotájában találkozhatott velünk, ahol Magyarország és a világ élvonalbeli tangótáncosaival – többek között Budai Lászlóval – léptünk fel.

Zenekarunk tagjai a zenei világ különböző tájainak jeles képviselői.
• Agnecz Katalin harmonikájával a klasszikus és színházi élet művésze, számos sikeres külföldi fellépéssel a háta mögött.
• Kovács Eszter – jómagam – hegedűsként zenekarokkal, vonósnégyessel több kontinenst bejártam.
• Nagy László Adrián szintén a klasszikus oldal kiemelkedő zongoristája, orgonistája és a zenekarunk hangszerelője, illetve komponistája.
• Molnár Péter a dzsessz prominens nagybőgőse, basszusgitárosa.
• Pödör Bálint a klasszikus és világzene nagyszerű ütőhangszerese.
• Vámos Veronika állandó fellépő művészünk, akinek énekhangja az argentin világ autentikus megszemélyesítője.

Az est során közreműködő vendégeink lesznek:
• Zsemlye Sándor (Zsömi) – szopránszaxofon –, a nemzetközi dzsesszvilág elismert művésze.
• Budai László – Glotz Mária, Kulik Johanna – Josip Bartulovic, Szőllősi András – Götz Andrea, a hazai tangósélet legnagyobb alakjai.

Bátran merem ajánlani estünket mindazoknak, akik dél-amerikai kirándulásra vágynak súlyos anyagi terhek és nehéz bőröndök nélkül.





A kirándulás időpontja: 2006. november 10., 19.00
Helyszín: IBS Színpad (Buda Stage), 1021 Bp., Tárogató út 2–4.
Jegyár: 1500 Ft. Jegyek a helyszínen, valamint az ismert jegyirodákban kaphatók.
A Tango Esperimento honlapja »





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top