Szabadidő

Téli romantika a hegyekben

Ha nem rajongsz a téli sportokért, de szívesen lustálkodnál egy alpesi faházikóban, ha kipróbálnád a hótalpas túrázást vagy a romantikus lovas szános kirándulást, akkor neked találták ki a Téli frissesség sajátos üdülési élményét. Kapcsolj energiatakarékos üzemmódra!






Ausztria zöld szíve téli pompában




Stájerország, Ausztria zöld szíve az ellentétek varázslatos harmóniájáról híres. Földrajzi adottságait tekintve igazán sokszínű ez a tartomány – északi része gleccservidék, csodálatos hegyekkel, mely a téli sportok szerelmeseinek a „játszótere”, délen, keleten és a nyugati területeken pedig inkább a lankás dombok dominálnak. Itt terem a szőlő a kiváló minőségű borokhoz, itt érik a tök a híres tökmagolaj-készítéshez és itt bugyognak a forró források a termálfürdők wellnessvendégei részére.







Itt biztosan feltöltődsz energiával…






Téli visszavonulás, akárcsak a medvéknél




A természet jó példával jár elöl: a medvék, mókusok téli pihenőt tartanak, a mormoták, mogyoróspelék pedig téli álmot alszanak. Ilyentájt nekünk is ajánlatos lenne energiatakarékos módozatra kapcsolnunk, hiszen mindenkinek jól jön egy kis lazítás, és nem árt, ha a nélkülözhetetlen tevékenységeket is (lehetőség szerint) csak szép nyugodtan tesszük meg. Ha úgy érzed, rád férne már egy kis kikapcsolódás, pont neked találták ki Stájerország legújabb üdülési élményét, ami a Téli frissesség névre hallgat. Az ajánlatok lényege a téli álomhoz hasonló visszavonulás a pihentető, felüdítő semmittevésbe, ami nem jelent mást, mint a téli táj nyugodt, kapkodás nélküli felfedezését, az üdülési élmények valóságos átélését és energiával való feltöltődést. Az apró, de felüdítő tevékenységeknek köszönhetően az üdülés végén úgy fogod érezni magad, mintha újjászülettél volna.












Téli frissesség, üdülés minden régióban





Dél- és Nyugat-Stájerország

Soboth település 1000 m magasan található, erdőségekkel és hegyekkel körülölelve Nyugat-Stájerország déli részén. Ez a térség ideális feltételeket kínál a téli sétákhoz, a lovas szános kirándulásokhoz és a sífutáshoz, ha azonban azok közé tartozol, akik a későn kelők számára kínált kiadós reggeli és a stájer specialitásokat felvonultató vacsora közötti időszakot csupán egy, a faluban tett könnyed sétával szakítanák meg, akkor is jó helyen jársz.







Ideális terep a téli sétákhoz
Ausseerland-Salzkammergut régió


Ausseerland joggal tekinthető a pihentető felfrissülés és az ihlet régiójának. Az írók, festők és zenészek már régóta nagyra értékelik a táj szépségét és inspiráló hatását.


Kelet-Stájerország


Kelet-Stájerországban télen a szabadban tartózkodni nem jelent mást, mint jó meleg öltözködést, a hideg levegő frissítő élményét és a régió szelíd hegyhátainak egyedülálló természeti szépségében való gyönyörködést. Az aktívabb üdülővendégekre karbantartott nordic walking útvonalak, romantikus téli túraútvonalak, vezetett hótalpas túrák, nosztalgikus lovas szános kirándulások, lovaglási lehetőségek, élménygazdag szánkózás és kitűnő sífutópályák várnak.






Felső-Stájerország

Nem véletlen, hogy épp ebben a régióban született meg a romantikaszoba ötlete, ugyanis a Waldheimat, Hochswab és Mariazell között található erdőségek borította domb- és hegyvidék közvetlenül a szívet célozza meg.






Dachstein–Tauern régió

A frissítő, hideg hegyi levegő, a csodás alpesi környezet, a csillagok fényében meg-megcsillanó hótakaró igazán emlékezetes élményeket kínál. A Sölktaler Természeti Park nyugodt vendégházaiban te is élvezheted a kényeztető pihenést, és egyedülálló kulináris élményekben lehet részed.


Murtal üdülőrégió

A Krakautal és a Zirbitzkogel–Grebenzen Természeti Park a téli frissesség valóságos fellegvárai. A hangulatos, szelíd hegyhátak jellemezte Krakautalban elbűvölő téli túraútvonalak várnak a túrázókra és sétálókra. A Zirbitzkogel–Grebenzen Természeti Park régió a Zirbitzkogel (2396 m) és a Grebenzen (1892 m) között található. A csobogó források, idilli tavak és lápok misztikus világa télen a hó és a jég varázslatos természeti csodájává alakul át.

Bővebb információ a szállásokról (angolul) »












Adventi vásárok a régióban





Ha kellően kipihented magad, ideje némi izgalmat is beiktatni a programba. Látogass el valamelyik hangulatos adventi vásárba, kortyolgass puncsot és forralt bort, és szerezd be a karácsonyi ajándékokat.






Karácsonyi jászolok papírból, Graz – 2006. nov. 29. – 2007. jan. 14.
Az Egyházmegyei Múzeum karácsonyi kiállításán mintegy 80 darab 18–20. századi, papírból készült betlehemet tekinthetnek meg a látogatók. A kiállított jászolok a Brixen Hofburg Egyházmegyei Múzeum Engelhardt-gyűjteményéből származnak.
Advent Grazban – 2006. november 24. – december 24.

Graz advent idején ragyogó díszkivilágítással és a belvárosban felállított elbűvölő karácsonyi vásárokkal várja az üdülővendégeket. A városháza homlokzata hatalmas adventi kalendáriummá változik, jégjászol készül 50 tonna jégből a tartományi székház udvarán, a programot pedig tovább színesíti a karácsonyi dalok irodája, a stájer kórusok fellépése, az adventi városnéző körutak és a jászolkiállítás.
Bővebb információ »


Advent Leobenben – 2006. december 1–23.
Felső-Stájerország legnagyobb karácsonyi vására karácsonyi faluval, adventi vonattal, piacokkal, korcsolyapályával, zenével és színházzal, jászolkiállítással, karácsonyi műhellyel csalogatja a vendégeket.







Adventi vásár – Mariazell
Advent és jászolkiállítás Reinban
 – 2006. dec. 1. – 2007. jan. 1.
A világ legrégebbi, megmaradt cisztercita apátsága magával ragadó karácsonyi hangulatot áraszt. A jászolok színes választéka mellett egy bélyegkiállítás is megtekinthető, amelynek témája: „karácsonyi örömök a világ különböző tájain”.


Mariazelli advent – 2006. december 2–24.
Az adventi hétvégéken kézműves vásár, ház magasságú adventi kalendárium, óriási adventi koszorú, angyalok postahivatala, karácsonyi koncertek, felolvasások, mariazelli mézeskalács ház várja a látogatókat.
Bővebb információ »

Fotó: Steiermark.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top